Gedraitis ide u Arenu po trofej: Da proslavimo titulu već u nedelju!

16.05.2024

00:06

0

Autor: A. Š.

Košarkaši Crvene zvezde puni optimizma posle prve dve utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige

Gedraitis ide u Arenu po trofej: Da proslavimo titulu već u nedelju!
Rokas Gedraitis i Džoel Bolomboj - Copyright MN Press

Puni su optimizma košarkaši Crvene zvezde posle druge utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Partizana. Potpuno očekivano, s obzirom da pred navijače najvćeg rivala izlaze sa tri meč lopte u džepu za povratak na regionalni tron.

- Biće teško u nedelju, moraćemo da odigramo perfektnu utakmicu kako bismo pobedili. Ne razmišljamo o četvrtom ili petom meču, već samo tom u nedelju. Hoćemo da odemo tamo, da pobedimo i da proslavimo titulu u nedelju – rekao je posle meča Rokas Gedraitis pa dodao:

- Zato moramo da budemo fokusirani, da ne slušamo ništa sa strane, da se fokusiramo na našu igru, da odigramo perfektan meč i da zatvorimo sezonu.

Svestan je Litvanac jačine rivala, pa zato i nije bio previše iznenađen što su se crno-beli više puta u prva dva meča vraćali iz velikih minusa.

- To je finale, to je Partizan, oni imaju dobre igrače, dobro je što smo ostali zbijeni zajedno. Razmišljamo o tome cele sezone, moramo da ostanemo koncentrisani svih 40 minuta. Treba da dobijemo tri utakmice.

Zvezdini navijači još jednom su napravili paklenu atmosferu bez ijednog incidenta.

- Ne znam, ovde su navijači bliži, sviđa mi se to, nema nigde drugde. Mislim da znate moj odgovor, ne može da se poredi ni sa čim. Kao što sam rekao pre sezone, hteo sam da osetim ovo, baš to finale. Ne znam kako bih to rekao - dobre su emocije, hoćete da idete 100% u svakom momentu. Radite neverovatne stvari uz navijače – rekao je Rokas Gedraitis.

Težak meč u nedelju očekuje i Džoel Bolomboj.

- Moramo biti više pripremljeni, svaka utakmica će biti sve teža. Želeli su i oni ovo da dobiju, ali mi smo se popravili, a posle ove utakmice videli smo da i mi imamo prostora za napredak - rekao je Bolomboj, pa istakao isto što i njegov trener Janis Sferopulos posle drugog duela.

- Može da bude prednost to što vodimo 2:0, ali kao što sam rekao naredna utakmica će biti borba. Biće agresivni kod kuće da pobede utakmicu. Mi trebamo da nastavimo da se borimo u odbrani i individualno i timski, a ako to uspemo verujem da neće biti problema.

Prokomentarisao je Zvezdin centar i podatak o pet uzastopnih pobeda crveno-belih u duelima sa najvećim rivalom.

- Ne znam, sve je to dobro, ne znam koliko je to bitno, ali svaka utakmica je važna, naročito naredna. Velika utakmica i veliki derbi. Moraćemo da se odmorimo sutra, treniramo nekoliko dana i budemo spremni za narednu utakmicu - zaključio je Džoel Bolomboj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike