Partizan izborio majstoricu posle neverovatne drame i sedmeraca! Luđu utakmicu odavno nismo gledali!

29.04.2024

22:10

0

Autor: G. F.

Metaloplastika imala napad za pobedu, crno-beli im ukrali loptu, pa upropastili kontru

Partizan izborio majstoricu posle neverovatne drame i sedmeraca! Luđu utakmicu odavno nismo gledali!
Slavlje rukometaša Partizana - Copyright pritnscreen/YouTube/Super rukometna liga

Kakav rukomet, lud rukomet! Uzbudljiv i napet i kad se činilo da je gotovo!

Domaći Partizan je savladao Metaloplastiku u revanš meču polufinala plej-ofa Superlige sa 38:37 (32:32, 14:15) posle boljeg izvođenja sedmeraca. Sada je u seriji 1:1, a odluka o protivniku Vojvodine u finalu pašće u četvrtak (19.00) u Šapcu.

 

 

Teško je opisati koliko je luda bila završnica meča. Partizan je uspeo da izjednači na 32:32 u poslednjem minutu, a Metaloplastika je krenula u napad. Na 17 sekundi pre kraja trener gostiju je iskusno tražio tajm-aut i očekivao se završni udarac ekipe iz Šapca.

Desilo se suprotno, crno-beli su uspeli da ukradu loptu rivalu, da istrče kontru i dođu u gol šansu, a onda je levom krilu Partizana lopta ispala iz ruku. Valjda da bude kruna napetosti i da pobednika odluče sedmerci.

Do pete serije svi su bili sigurni, a onda je Nemanja Marjanović odbranio penal Milanu Jovanoviću. Šut za pobedu izveo je Veljko Popović, ali ga je golman Darko Arsić pročitao i ostavio goste u igri. Ponovo je odloženo slavlje domaćih, ali samo do sedme serije kada je Marjanović ponovo bio sjajan, zaustavio šut Mateje Dodića i odveo Partizan u majstoricu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike