Nadal prošao dalje u Madridu, ali nije ličio na sebe: Argentinac mogao da napravi iznenađenje

29.04.2024

19:20

0

Autor: P.K.

Lud meč, pun preokreta, trajao preko tri sata

Nadal prošao dalje u Madridu, ali nije ličio na sebe: Argentinac mogao da napravi iznenađenje
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Jedan od najvećih tenisera svih vremena Rafael Nadal, uspeo je da se plasira u osminu finala Masters turnira u Madridu, ali ne bez poteškoća koje su pokazale da se Španac još ne nalazi u svom najboljem izdanju.

Nadal je u trećem kolu turnira bio na velikom iskušenju protiv Argentinca Pedra Kačina, sa kojim je odigrao tri seta tokom 186 minuta. Iako je prvi set završio ubedljivo u svoju korist rezultatom 6:1, drama se razvijala već u drugom setu. Kačin je pokazao da nije došao da se lako preda, pošto je napravio dva brejka i poveo sa 4:1.

Nadal je, međutim, uspeo da se vrati u igru, ali je argentinski teniser nastavio da pritiska i na kraju osvojio drugi set u taj-breku sa 7:5.

Treći set bio je odlučujući za Nadala, koji je i tada morao da se bori protiv serije brejkova. Međutim, Španac je uspeo da se stabilizuje i na kraju set završi u svoju korist sa 6:3.

Ovaj meč pokazao je da Nadal još uvek traži svoju idealnu formu, ali i da i dalje poseduje kvalitet i mentalnu snagu potrebnu da prevaziđe izazove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike