Skandal u najavi, Alkaraz nameštao mečeve? Rus je toliko siguran u svoju priču da ga je prijavio na tri mesta!

02.05.2024

15:52

0

Autor: D. N.

Navedeno je tačno koji su detalji bili sporni

Skandal u najavi, Alkaraz nameštao mečeve? Rus je toliko siguran u svoju priču da ga je prijavio na tri mesta!
Karlos Alkaraz - Copyright Profimedia

Iako je igrao u domovini Karlos Alkaraz je eliminisan sa Mastersa u Madridu. Od njega je bolji bio Andrej Rubljov u četvrtfinalu, ali tu nije kraj problemima za španskog tenisera. Naime, njega je da je nameštao mečeve optužio Mihail Salcman, bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji "Utkin, Nobel i Maljenkov".

Tačnije, sporna su bila dva meča. Navodno, Španac je namerno izgubio gem na 5:0 kada je servirao igrajući protiv Aleksandera Ševčenka i na 5:3 protiv Jana-Lenarda Štrufa.

Salcman je toliko ubeđen da je u pravu da je pisao organizatorima Mastersa u Madridu, teniskoj federaciji Španije, kao i kancelariji tužioca u Španiji.

- Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih, jer je to poslednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarazovoj rodnoj Španiji, cela zemlja navija za njega i kladi se na njega.

Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaraz pobediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to da će Alkaraz da izgubi gem mnogo velike, uplatom na to dolazi se do potencijalno velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alkaraza uplatili otišao je u ruke prevaranata - rekao je Salcman, a prenose ruski mediji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike