Nacionalni park Fruška gora spreman za prvomajski uranak

30.04.2024

18:29

0

Na terenu će biti oko 60 zaposlenih JP "NP Fruška gora"

Nacionalni park Fruška gora spreman za prvomajski uranak
Ftuška Gora - Copyright Profimedia

Sve je spremno za proslavu Prvog maja na Fruškoj gori, istakli su danas gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predstavnici JP "Nacionalni park Fruška gora", policije, Službe hitne pomoći i vatrogasne brigade. 

- Kako su nas izvestili, svi uslovi za sigurnost posetilaca, nesmetano odvijanje saobraćaja i nadzor nad poštovanjem pravila ponašanja u prirodi su obezbeđeni, a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena - rekao je gradonačelnik Novog Sada i dodao da je veoma bitno da se tokom izleta u prirodi, svi ponašaju odgovorno - navodi se u saopštenju grada Novi Sad.

Direktor JP "Nacionalni park Fruška gora" Živko Cvetković rekao je da je Fruška gora jedno od omiljenih izletišta za Prvomajski uranak gde se očekuje dolazak na desetine hiljada posetilaca.

Profimedia
 

- Apelujemo na sve izletnike da se pridržavaju reda, da se savesno i odgovorno ponašaju, da vode računa o svojim aktivnostima, posebno u pogledu paljenja vatre u prirodi, da dobro pogledaju šta ostavljaju za sobom, kako ne bi bila ugroženi okolina ili bezbednost. To se svakako odnosi i na ostavljanje smeća. Molimo sve posetioce da pomognu u čišćenju po završetku uranka - poručio je Cvetković.

Dodao je i da će oko 60 zaposlenih JP "NP Fruška gora" biti na terenu, uz punktove Hitne pomoći, Policije i Vatrogasne brigade na više lokacija. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike