Planovi Er Srbije: Širenje poslovanja na kineskom tržištu, uvođenje nove linije za SAD

04.05.2024

12:28

0

Er Srbija planira da u narednom periodu pokrene i liniju za Majami, treću destinaciju ove avio-kompanije u SAD

Planovi Er Srbije: Širenje poslovanja na kineskom tržištu, uvođenje nove linije za SAD
Copyright 24sedam/Promo/Er Srbija

Krajem godine, Er Srbija će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije kovida, napisao je Džejms Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.

"Značaj novih linija od Beograda do Šangaja i Guangdžoua ne može se potceniti ako se ima u vidu očekivanje da će 130 miliona građana Kine putovati u inostranstvo tokom 2024. godine, što je 50 odsto više nego prošle godine", istakao je on, preneo je "Blic".

Er Srbija takođe planira da u narednom periodu pokrene i liniju za Majami, treću destinaciju ove avio-kompanije u SAD pored Nјujorka i Čikaga, naveo je Hogan.

Dodavanje ovih novih gradova rastućoj međunarodnoj mreži Er Srbije, koja trenutno obavlјa redovne i čarter letove na više od 90 linija u 34 zemlјe u Evropi, Severnoj Americi, Aziji i Africi, pokazuje u kojoj meri ova avio-kompanija nastavlјa da raste, istakao je on.

Sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji, glavnog aerodroma Beograd, te aerodroma u Nišu i Kralјevu, u zaista sjajnoj poslovnoj godini, Er Srbija je obavila preko 45.000 letova, što je 44 odsto više nego 2022. godine, naveo je Hogan.

Brojke objavlјene na najnovijoj liniji aviokompanije za Mostar, potvrđuju izuzetne KPI za prethodnu godinu, kada je Er Srbija prevezla 4,19 miliona putnika, što je treći najbolјi rezultat u gotovo 97 godina letenja, naglasio je on.

Flota Er Srbije

Današnju flotu Er Srbije čine dva širokotrupna aviona Erbas A330-200, 13 uskotrupnih aviona porodice Erbas A320 i osam turboprop ATR aviona za regionalne letove, naveo je Hogan. 

Očekivano dodavanje novih aviona Erbas A330-200 za duge relacije, kao i regionalnih aviona ATR 72-600 u flotu Er Srbije u narednim nedelјama i mesecima, podržaće planirani rast za 2024. godinu, naglasio je on.

24sedam/Promo/Er Srbija
 

 

Na osnovu preliminarnih podataka, Er Srbija je i profitabilan prevoznik čija dobit iznosi 40,5 miliona evra, što je gotovo 50 odsto više u odnosu na 2022. godinu, naveo je Hogan. 

Ovakav rezultat je još impresivniji imajući u vidu da je postignut bez ikakve podrške ili subvencija Vlade, odnosno bez ijednog uloženog evra iz javnih sredstava, istakao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike