Iznajmite stan bez odlaska iz kuće: Ulaz na klik (FOTO+VIDEO)

04.05.2024

19:35

0

Autor: G.M.Š.

Za one koji izdaju apartmane praznici, a pogotovo ovi „spojeni“, su vreme kada ima više posla ali to ne znači i da se obavezno mora „ići na teren“ jer i u Srbiji postoji haj-tek rešenje za to

Iznajmite stan bez odlaska iz kuće: Ulaz na klik (FOTO+VIDEO)
Pametna brava za svakoga - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Majsku praznici, ove godine spojeni Dan rada i Uskrs, otvorili su letnju sezonu putovanja i odmora a to za one koji izdaju apartmane na nekoj od turističkih lokacija, ili su možda u biznisu „stan na dan“, znači i više posla sa klijentima.

Međutim, to ne mora da znači i je neophodno biti sve vreme „na terenu“, odnosno lokaciji na kojoj se apartman ili stan izdaje. Plaćanje se uveliko vrši preko interneta – Bukinga,  ErBNB-a ili neke druge aplikacije – a sada se i dosadašnji „fizički“ deo posla uručivanja ključeva obavlja digitalno, kažu za 24sedam iz domaće firme Pametnebra-ve.rs, s kojima smo razgovarali na Sajmu građevinarstva u Beogradu.

- Naše brave su za svakoga, jer mislimo da svakome treba pametna brava ali, u principu, najveći broj klijenata su nam stanodavci „stan na dan“. Oni pomoću naših brava mogu da rentiraju apartmane od gde god da se nalaze, bez da se u njima pojave. Ako neko iznajmi apartman na dva dana oni njemu jednostavno preko mobilne aplikacije dodele šifru koja važi dva dana i ne moraju da brinu da li je izašao na vreme, da li su nekome vratili ključ, izgubili ga… - kaže menadžer prodaje Andrija.

Dodela koda za otvaranje brave samo je jedna od mogućnosti, jer neki modeli brava imaju i kamere pa se u svako doba može pregledati ko je koristio, tj, otvarao bravu odnosno vrata.  

- Primarna komunikacija je putem blu-tuta, a naša kompanija ima devet patenta na tehnologiju s kojom možemo da dodeljujemo vremenski ograničene šifre na daljinu bez vaj-faja. Što znači da vam nije potreba vaj-faj ili struja u stanu, vi ćete opet moći da svojim gostima omogućite ulaz. Brava ima baterije, sama upozorava kada bi trebalo da se zamene  a čak i ako ste zaboravili da ih zamenite, tu je mehanički ključ – napominje naš sagovornik.

Zgodna stvarčica za svakoga

Benefite ovakve tehnologije koriste i oni kojima iznajmljivanje stanova nije biznis, već jednostavno žive u svom stanu.

- Sada svako može da na svoj otisak prsta uđe u stan a da ne nosi sa sobom ključ, karticu ili token. Može da posluži i za roditeljsku kontrolu, kao i to da pustite privremeno nekog u tan, da nešto pokupi ili ga očisti. Tako da, stvarno, ima baš, baš, široku primenu – naglašava Andrija.

 

Ono što je najbolje, ovakve brave ne zahtevaju posebna vrata i većina se može montirati i na ona koje već imate. Čak ni cena nije, za nešto što je haj-tek, visoka i nepristupačna za širu publiku.

- Za sva vrata imamo neko rešenje. Gledali smo da se prilagodimo tržištu Srbije i cene se kreću od 18.000, pa do 34.000. Najprodavaniji su modeli od 25.000 i 26.000 dinara i nema nikakvih skrivenih troškova. Ugrađujemo mi ili sam kupac, garancija je dve godine, a korisnička podrška radi 24 sata dnevno – objašnjava sagovornik 24sedam.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike