Ujutru kiša i pljuskovi, popodne razvedravanje, za Uskrs znatno toplije nego prethodnih dana

04.05.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 9 do 12, a najviša od 17 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije do 24 stepena u Negotinskoj Krajini

Ujutru kiša i pljuskovi, popodne razvedravanje, za Uskrs znatno toplije nego prethodnih dana
Copyright TANJUG/ TANJUG VIDEO

U Srbiji danas pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će na istoku i jugu ponegde biti praćeni i grmljavinom. Ujutru na severu, a posle podne i u ostalim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 9 do 12, a najviša od 17 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije do 24 stepena u Negotinskoj Krajini i na severozapadu Vojvodine. 

Zbog lokalne pojave grmljavine i količine padavina veće od 10 l/m² u periodu do 3h, na snazi će biti žuti meteo-alarm

U nedelju, na Uskrs, promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne u brdsko-planinskim predelima tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab do umeren, južnih pravaca.

Najniža temperatura od 7 do 13, a najviša od 20 do 27 stepeni.

RHMZ printscreen
 

 

U ponedeljak promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne u brdsko-planinskim predelima tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 15, a najviša od 23 do 27 stepeni. 

U utorak promenljivo oblačno i toplo, od sredine dana sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uveče na severu severozapadni. 
Najniža temperatura od 9 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni. Zbog lokalne pojave grmljavine ponovo će na snazi biti žuti meteo-alarm.

Prema prognozi za period od 8. do 12. maja, biće promenljivo i nestabilno sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok će dnevna temperatura biti u padu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike