Danas uglavnom sunčano i toplije vreme, RHMZ najavio kada stiže promena vremena

05.05.2024

06:34

0

Autor: I.K.

Vetar će biti slab i umeren južnih pravaca

Danas uglavnom sunčano i toplije vreme, RHMZ najavio kada stiže promena vremena
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas u Srbiji promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, u brdskoplaninskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije moguća pojava izolovanog pljuska sa grmljavinom, najavio je RHMZ. Vetar slab i umeren južnih pravaca.

Najniža temperatura od 7 do 13, a najviša od 24 do 27 stepeni.

U ponedeljak promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne u brdskoplaninskim predelima tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 15, a najviša od 24 do 28 stepeni.

U utorak promenljivo oblačno i toplo, od sredine dana sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uveče na severu severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 16, a najviša od 25 do 28 stepeni.

Slično vreme nastavlja se i u sredu, kada će na snazi biti žuti meteoalarm zbog grmljavine i količine padavina veće od 10 l/m² u periodu do 3 sata.

U periodu od 9. do 13. maja biće promenljivo i nestabilno vreme sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok će dnevna temperatura biti u padu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike