Lije kao iz kabla! Jako nevreme pogodilo ove delove Srbije, grmi i duva jak vetar

04.05.2024

19:57

0

U ovom trenutku, širom ovih predela, snažni pljuskovi sa grmljavinom karakterišu se kao lokalni i kratkotrajni, ali izuzetno intenzivni

Lije kao iz kabla! Jako nevreme pogodilo ove delove Srbije, grmi i duva jak vetar
Nevreme - Copyright 24sedam/M.K.

U Nišu, okolini Pirota, Paraćinu, Kikindi se sručilo nevreme! 

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom kasnije popodne zahvatili su istočne i jugoistočne predele Srbije, donji deo Podunavlja i severni deo Banata, donoseći sa sobom nagli preokret u vremenskim uslovima.

U ovom trenutku, širom ovih predela, snažni pljuskovi sa grmljavinom karakterišu se kao lokalni i kratkotrajni, ali izuzetno intenzivni. Na malom prostoru mogu pasti ogromne količine kiše, dok nekoliko kilometara dalje može biti potpuno suvo.

Vremenski radar
 

 

Pljuskovi sa grmljavinom iz donjeg Podunavlja i pograničnih područja sa Rumunijom kreću se prema Braničevskom okrugu i srednjem Pomoravlju. Pljuskovi sa grmljavinom sa istoka Srbije premeštaće se ka jugoistoku zemlje, dok će sa jugoistoka Srbije ići prema južnim predelima Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Pored delova Banata i donjeg Podunavlja, lokalne grmljavinske oluje zabeležene su i na istoku i jugoistoku Srbije, kao i na širem području Leskovca.

Upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je u poslepodnevnim časova izdao novo upozorenje za promenu vremena, koja će zadesiti deo naše države.

- U naredna tri sata u južnom Banatu, Pomoravlju, kao i na istoku i jugu Srbije ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom - navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Pored promenljive vremenske prognoze, Zavod je takođe naveo i hidrološku najavu o porastu vodostaja.

Sneg na Bjelasici

Da podsetimo, sneg i grad su zabeleli vrhove planina Bjelasice, na severu Crne Gore, kao i vrhove Troglava i Zekova Glava.

- Sneg pada od jutros, ima ga na većoj nadmorskoj visini i do 10 centimetara. Ipak, brzo se topi tako da, ukoliko se padavine ne nastave, ovaj snežni pokrivač se neće dugo zadržati. Iako je ova prethodna zima bila veoma blaga, navikli smo ovde na surove uslove. Sneg u maju na Bjelasici i nije neko veliko iznenađenje - rekli su za "Rinu" meštani obližnjih sela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike