Za svaki metak dve godine zatvora: Osuđen ubica iz niškog Beverli Hilsa

30.04.2024

12:12

0

Autor: 24sedam

Darko Mitić dobio 20 godina robije

Za svaki metak dve godine zatvora: Osuđen ubica iz niškog Beverli Hilsa
35741_nis-ubistvo-beverli-hils-foto-j.cosin_f - Copyright Foto:J.Ć.

Nišlija Darko Mitić (36) osuđen je danas na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. On je 20. novembra 2019. godine, u niškom naselju Beverli Hils, iz bezobzirne osvete ubio nekadašnjeg prijatelja Miloša Radojkovića (25), zbog čega je 2022. osuđen na dve decenije zatvora ali je Apelacioni sud marta 2023. ukinuo prvostepenu presudu i naložio ponovno suđenje.

Više javno tužilaštvo je završnoj reči tokom ponovljenog suđenja zatražilo da se Mitiću izrekne 40 godina zatvora.

- Ključni dokaz protiv optuženog je DNK trag na čauri pronađenoj na licu mesta za koji je sa verovatnoćom od jedan prema milijardu, ustanovljeno da pripada Mitiću. Odbrana je pokušala da ospori ovaj dokaz pozivajući se na neispravnost polimera upotrebljenog za DNK analizu, jer mu je istekao rok. Veštak Zavoda za sudsku medicinu Aleksandra Stefanović objasnila da je datum proizvodnje ove hemikalije irelevantan za ispravnost rezultata te da pre početka procesa uvek prekontrolišu ispravnost reagenasa koji se koriste. Neprihvatljiva je Mitićeva odbrana da nije imao kontakt sa oružjem te da je policija podmetnula njegov biološki trag jer je u suprotnosti sa svim ostalim dokazima - rekla je u poslednjem obraćanju sudu viši javni tužilac Irena Radivojević.

Tužiteljka se osvrnula i na navodni alibi Mitića koji je tvrdio da nije bio ni blizu mesta zločina u vreme kada je Radojković ubijen.

- Darko je tvrdio da je tada bio kod majke a policija ga je prvo tamo potražila da bi im kazala da ga tog dana uopšte nije videla. U toku postupka Mitić nije hteo da odgovori na mnoga pitanja tužilaštva, svedoci koji su mu dali alibi bili su neuverljivi a njihovi iskazi , kontradiktorni. Takođe, nadzorne kamere su snimile Mitića nedaleko od mesta zločina a to što tog dana nije nosio mobilni telefon, iako je porodični i poslovni čovek, ukazuje da nije želeo da bude lociran - nabrojala je dokaze koji terete optuženog Irena Radivojević.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović je potpuno osporila navode tužilaštva i zatražila da Mitić bude oslobođen i pušten iz pritvora jer protiv njega, kako smatra, nema nikakvih dokaza.

- Darko je očekivao da mu Miloš plati 20.000 evra odštete jer mu je zapalio vozilo. Znao je da njegovim ubistvom rizikuje višedecenijsku robiju, u tom kontekstu zločin bi počinio samo čovek koji nije normalan a ja o svom klijentu nisam stekla takav utisak. Mora se reći i da je pokojni Radojković imao kriminalnu biografiju, krivično je gonjen u Aleksincu zbog protivpravnog lišenja slobode a protiv njega se u Vranju vodio postupak zbog iznude - rekla je advokatica. 

Pravo da se obrati sudu iskoristio je i Darko Mitić ističući da je nevin i tražeći da bude pušten na slobodu.

Mitić je ubio Radojkovića jer mu je na dan svadbe zapalio "mercedes", vlasništvo njegove supruge zbog čega je protiv Miloša pred Osnovnim sudom u Nišu vođen krivični postupak. Darko je u njega ispalio dvanaest metaka od kojih ga je pogodilo deset.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike