Tokom posta riba je često na trpezi: Ima jedan tajni sastojak zahvaljujući kome dobija fenomenalan ukus, a neprijatni mirisi nestaju

28.04.2024

14:44

0

Autor: K. O.

Lako se priprema, a domaćice izbegavaju zbog neprijatnih mirisa koji se šire tokom prženja

Tokom posta riba je često na trpezi: Ima jedan tajni sastojak zahvaljujući kome dobija fenomenalan ukus, a neprijatni mirisi nestaju
Copyright Pexels

U toku je Veliki uskršnji post. Ostala je još cela jedna nedelja tokom koje će se mnogi ljudi uzdržavati od mrsne hrane. Tada se na trpezi najčešće nađe riba, a iako je zdrava i relativno se lako priprema mnoge domaćice to izbegavaju da rade kod kuće.

Jedan od razloga za to je i neprijatan miris koji se širi tokom njene pripreme. Ipak, postoji tajni sastojak koji će pomoći da se oslobodite neprijatnog mirisa brzo i jednostavno, a samo će poboljšati ukus ribe.

I to bez obzira da li spremate rečnu ili morsku.

Ukoliko ste kupili zaleđenu ribu, uverite se da ste je pravilno odmrzli pre nego što započnete prženje.

A da bi bila savršeno pripremljena, dodajte jedan sastojak u tiganj.

Pexels
 

U tiganj za prženje sipajte 100-125 ml mleka da se zagreje. Kada se malo zagrejalo mleko vi dodajte ribu. Prženje u mleku čini ribu mekanom, a ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogotovo rečne ribe.

S obzirom na to da je u toku post, te da je mleko mrsno, možete mu naći zamenu u vidu nekog biljnog mleka, poput bademovog. Isti će posao odraditi kao i kravlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike