Recept dana: Pečena patka sa narandžom i medom, ukusna poslastica za uskršnju trpezu

04.05.2024

07:46

0

Autor: K. B.

Odlična ideja za svečanu trpezu kad poželite da probate nešto malo drugačije

Recept dana: Pečena patka sa narandžom i medom, ukusna poslastica za uskršnju trpezu
Copyright Profimedia

Priprema ovog jela ne zahteva mnogo truda, a rezultat će vas oduševiti – hrskava kora i mekano, sočno meso koje se prožima sa aromom narandže i meda.

Pratite korake ovog recepta i priuštite sebi i svojim gostima nezaboravan gastronomski doživljaj koji će učiniti vaš Uskrs još svečanijim.

Napravite nešto drugačije, uz naš recept za pečenu patku sa narandžom i medom.

Vreme pripreme:

  • pola sata + dva sata pečenja

Sastojci:

  • 1 patka (otprilike 2-2.5 kg)
  • 2 narandže
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • 4 čena belog luka
  • Grančica ruzmarina

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180°C.

2. Patku dobro operite i osušite papirnim ubrusom. Isecite jednu narandžu na kriške.

3. U činiji pomešajte med, sok od jedne narandže, maslinovo ulje, so, biber i sitno iseckani beli luk.

4. Patku premažite pripremljenom smesom sa svih strana, pa je ostavite da odstoji oko 30 minuta kako bi upila arome.

5. Stavite kriške narandže i grančicu ruzmarina u unutrašnjost patke.

6. Patku stavite u pleh za pečenje i prelijte preostalim delom marinade.

7. Pokrijte patku folijom i pecite je u prethodno zagrejanoj rerni oko 1.5-2 sata, ili dok meso ne postane mekano i hrskavo.

8. Kad je patka pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da odmori nekoliko minuta pre sečenja.

9. Poslužite je sa preostalom marinadom kao umak.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike