Obožavaju vodu i samo vrebaju priliku da uskoče: Osam rasa pasa koji su zaljubljeni u vodu, a za neke nikad ne biste pomislili

28.04.2024

18:26

0

Autor: K. B.

Mnogi ljudi nisu svesni da većina rasa veoma voli da se kupa

Obožavaju vodu i samo vrebaju priliku da uskoče: Osam rasa pasa koji su zaljubljeni u vodu, a za neke nikad ne biste pomislili
Copyright Profimedia

Pojedini psi uživaju u vodi i plivanju, a ukoliko imate neku od ovih rasa, bilo bi lepo da im pronađete mesto gde bi mogli upravo to i da rade.

Labrador retriver

Pixabay
 

Opšte je poznato da je ovo jedna od najomiljenijih rasa pasa zbog svoje neverovatne inteligencije, druželjubivosti (kako prema deci, tako i prema drugim životinjama) i energije. Pored toga, poznato je da su ovi psi strasni plivači i uživaju da svoje vreme provode uklapajući se u vodeni svet.

Zlatni retriver

Freepik
 

Kao i u većini stvari, zlatni retriver i labrador retriver idu zajedno "šapu pod šapu", i njihova ljubav prema vodi se ne razlikuje značajno. Dlaka zlatnog retrivera je divna, ali i otporna na vodu, što mu omogućava da provodi dosta vremena plivajući.

Njufaundlend

Freepik
 

Ovo je rasa poznata i kao "nežni div" zbog umiljate naravi, ali je najpoznatija po ljubavi prema vodi. Slojevita i veoma duga vodootporna dlaka omogućava ovom psu da aktivno boravi u vodi, što predstavlja spas od vrućina koje ne podnosi najbolje.

Engleski seter

Profimedia
 

Uz svoju pitomu narav i izvrsne veštine lova na ptice, engleskom seteru plivanje predstavlja samo još jednu zabavu kojoj će se rado pridružiti.

Irski seter

Profimedia
 

Pas neuobičajeno crvene, ali prelepe dlake, veran svojim vlasnicima, uvek će biti spreman da provede vreme sa njima u vodenom okruženju, bilo na plaži ili obližnjem jezeru.

Lagoto romanjolo

Unsplash
 

Ovo je rasa koja je smatrana pretečom svih vodenih pasa. Iako se danas veći naglasak stavlja na njegovu sposobnost pronalaženja tartufa, prvobitna namena lagota romanjola bila im je lov vodenih ptica, odakle i dolaze njihove izvrsne plivačke sposobnosti.

Portugalski vodeni pas

Profimedia
 

Iz naziva ove, ali i sličnih rasa, jasno je da su upravo ovi psi najbolji prijatelji pecaroša i mornara. Kombinacija privrženosti vodi i potrebi za dosta aktivnosti čini portugalskog psa za vodu idealnim za ljubitelje vodenih sportova.

Pudla

Pixabay
 

Pudla je rasa koja predstavlja sinonim ukusa, inteligencije, sofisticiranosti i pedantnosti, i zapravo se ne plaši da se uprlja i pokvasi, već nasuprot - uživa u vodi. Osim odanog, pametnog i elegantnog psa zanimljive frizure, nabavkom pudle dobijate i predanog prijatelja koji je rado spreman da pokvari svoju frizuru zarad uživanja u kupanju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike