Nikola Rokvić krenuo peške do Grčke! Pevač će preći preko hiljadu kilometara, a povod je human (FOTO)

22.04.2024

14:01

0

Misiju je započeo u Beogradu

Nikola Rokvić krenuo peške do Grčke! Pevač će preći preko hiljadu kilometara, a povod je human (FOTO)
Nikola Rokvić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nikola Rokvić je nedavno sa suprugom Bojanom Barović osnovao fondaciju "Porodica" u okviru koje će pomagati prvenstveno bolesnoj deci.

U sklopu svog humanog rada, on je danas iz Hrama Svetog Save krenuo ka Grčkoj, tačnije Egini, gde će se pomoliti Svetom Nektariju Eginskom, koji je poznat kao svetac koji pomaže obolelima.

instagram printscreen/bojanabarovic
Nikola Rokvić i Bojana Barović sa decom

Inače, do Egine ima 1.150 kilometara, te je ovo veliki izazov za Nikolu.

Pevač je tim povodom prvo posetio naš pravoslavni hram i to u društvu majke Slavice, supruge Bojane i njihovo troje dece.

 

 

- Odlučio sam da iz ljubavi prema ljudima krenem na ovaj put i nadam se da će biti na radost mnogih, nadam se da će biti na uzrastanje mnogih, nadam se da će biti na pomoć mnogih. Prvenstveno, na pomoć mnogim porodicama, mnogoj deci, ali što je najbitnije na pomoć bolesnoj deci zbog koje sam u velikoj meri i krenuo na ovaj put. Pokrenuli smo fondaciju koja će pomagati porodicu, koja će pomagati talentovanu decu, mnogodetnu porodicu, ali isto tako i bolesnu decu - rekao je Nikola u Hramu Svetog Save.

Podsetimo, pevač je godinama posvećen religiji, a crkvu je stigao da poseti čak i u trenutku kada je suprugu prevozio na porođaj.

- Stajao sam na semaforu sa desne strane i u tom momentu ugledah hram Sv.Simeona! Razmišljam se, da stanem , da se pomolim i zapalim sveću za dobar porođaj! Opet glas sa druge strane mi govori, da li si ti normalan, ženi su ti krenule kontrakcije a ti ćeš da svraćaš u crkvu!? Odlučim se ja da prepustim Bogu sve i pođem desno ka crkvi. Pomolih se i videh malu ikonicu, Sv.Simeona i shvatih da dinara nemam kod sebe, samo karticu! Zamolih sestru što prodaje u radnji da mi pokloni ikonicu, objasnivši situaciju, da žena treba da mi se porodi i da ću naknadno doneti novac! Naravno sestra mi je dala ikonicu, ja sam stigao na vreme, došli smo u porodilište i vrlo brzo rodio nam se Simeon. Uz veru i prepuštanje nema brige! - napisao je pevač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike