"Osećao sam tugu u srcu, a onda na 15. kilometru...": Nikola Rokvić podelio šta mu se danas desilo, ne može da sakrije sreću

28.04.2024

21:43

0

Pevaču se baš ispunilo ono što je želeo

"Osećao sam tugu u srcu, a onda na 15. kilometru...": Nikola Rokvić podelio šta mu se danas desilo, ne može da sakrije sreću
Nikola Rokvić - Copyright Instagram printscreen/nikolarokvic

Nikola Rokvić je na svom nalogu na Instagramu podelio nove detalje puta na kom se nalazi.

Kako je poznato, on je pešaka krenuo u Grčku, do manastira Svetog Nektarija Eginskog, a sve u cilju da bi sakupio novac za pomoć dečijoj onkologiji u okviru fondacije "Porodica" koju je osnovao sa suprugom.

Sada je pratiocima ispričao šta mu se desilo danas, što ga je prvo rastužilo, a onda i razveselilo.

Instagram printscreen/nikolarokvic
Nikola Rokvić

- Ispričaću vam jednu priču, dešavanje koje me je danas veoma obradovalo i okrepilo. U samim pripremama za ovaj put, imao sam želju da nekako uklopim da na Cveti i Vaskrs budem na Svetoj Liturgiji i da se pričestim. Kako sam pred sam put odlučio da ipak imam i svakodnevno trčanje uz brzi hod kao i da nije dobro da pravim neki dan pauze, zbog hlađenja tela i ispadanja iz ritma, odlučio sam da na današnji dan, zbog velikih vrućina ne idem na Liturgiju! Onda bih trebalo da trčim od 11 do 4 po najvećem suncu što bi me mnogo istrošilo a treba gurati 30 dana!

- Prihvatio sam to zarad višeg cilja i da Bože zdravlja stignem do Egine! Jutros kada sam krenuo oko 6:15 osećao sam tugu u srcu zbog toga što se danas neću pričestiti... Na 15-tom kilometru u mestu Grejač, videh divnu crkvicu sa desne strane, bilo je oko 10 do 9 , mislim nije još počela Liturgija, neću praviti pometnju, ući ću da se poklonim ikoni i da nastavim. Ulazim u crkvu i sa vrata čujem “Tijelo Hristovo primite...” ušao sam u trenutku kada je počela pričest!!! Vasiona!!! Kakva radost!! Stao sam u red, i zamolih oca za blagoslov da se pričestim! Divni otac Novica me je i pričestio. Toliko sam snage dobio, a i uvid, da koliko god mi nešto planirali, Bog ima zadnju reč. Slava Bogu i hvala. Radujmo se - napisao je Nikola.

 

 

Inače, Nikola je otkrio da je za samo nedelju dana već njegova fondacika prikupila više od 5,5 miliona dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike