Lidija Vukićević jednu stvar nikako ne iznosi u kuću za Vaskrs: Opisala kakav simbol je u pitanju!

04.05.2024

18:47

0

Govorila je i o posnoj ishrani

Lidija Vukićević jednu stvar nikako ne iznosi u kuću za Vaskrs: Opisala kakav simbol je u pitanju!
Lidija Vukićević - Copyright ATAImages/ A.A.

Lidija Vukićević raduje se Vaskrsu, a ovih dana vršila je pripreme u vidu farbanja jaja i dekoracije kuće.

Kako je glumica rekla, ponekada farba jaja i na Veliki četvrtak.

- Ja farbam jaja ili na veliki četvrtak ili na veliki petak. Ove godine sam to uradila na veliki četvrtak. Prvo se uvek farba čuvarkuća, prvo idu crvena jaja, to je tradicionalno i po hrišćanstvu. Tehnike ostale smo sve mi smislili. Najbitnije je da obojimo prvo jaje crvenom bojom, koja simbolizuje Hristovu krv - opisala je Lidija.

- Volim i tehniku koja je u poslednje vreme jako popularna, a to je dekupaž. Ofarbam oko 50, 60 jaja. Oduzme mi ceo dan. Tome se posvetim ceo dan, sve sama radim i ne volim da se iko meša. Ja u tome uživam - dodala je glumica.

ATAImages/ A.A.
Lidija Vukićević

 

Lidija ističe da nož nikako ne stavlja na trpezu tokom vaskršnjih dana.

- Nije dobro kad se zove muzika i sve ode u neku krajnost. ja se trudim da okupim porodicu i ljude koje volim i koji su mi najbliži. Niti slavski, niti vaskršnje ne treba da se slavi tako, ovi praznici treba da se proslave u miru i harmoniji i u krugu porodice, a drugo je Nova godina. Da smo zahvalni svi na zdravlju. Na Vaskrs nikad ne stavljam nož na trpezu, po hišćanstvu je to simbol uboda i zla i to se ne ne stavlja za sto za Veliki petak, a i Vaskrs - naglasila je Lidija, koja, između ostalog, vodi računa o ishrani.

- Poštujem obavezno post, spremam posnu trpezu, jer preko cele godine jedem posno uglavnom.  Masno i meso retko kad konzumiram. Riba je obavezna na Veliki petak, to je sastavni deo mog jelovnika, onda pasulj i posne salate sa jabukom sa orasima i neke posne kolače - isrpičala je Vukićevićeva za Pink.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike