Glazer ponovo spasio Zvezdu: Seri mogao da se proslavi, Vojvodini "samo" bod u generalnoj probi finala Kupa (VIDEO)

28.04.2024

19:32

0

Odličan meč na "Karađorđu", falili su samo golovi

Glazer ponovo spasio Zvezdu: Seri mogao da se proslavi, Vojvodini "samo" bod u generalnoj probi finala Kupa (VIDEO)
Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde - Copyright MN Press

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde remizirali su 0:0 u meču drugog kola plej-ofa Superlige. Utakmica na "Karađorđu" opravdala je epitet derbija, a samo su golovi falili da se upotpuni spektakl u Novom Sadu. Interesatno, bila je ovo prava „genralna proba“ za obe ekipe. Naime, one će se sastati i u finalu Kupa Srbije u Loznici koje je zakazano za 23. maj.

Prvo poluvreme prošlo je u stihijskim napadima sa obe strane terena. Gledali smo veliku bitku na sredini terena, kao da je pritisak punih tribina i velikih očekivanja oduzeo fudbalsko znanje Kataiju, Ivaniću, Raduloviću, Seriju...  Prvu veliku priliku na meču videli smo u 11. minutu kada je Olajinka nakon centaršuta Mijailovića šutirao glavom pored desne stative.  Domaći su čekali na svoju šansu sve do 34. minuta, ali kakva je to šansa bila. Seri je odlično prošao sa leve strane terena, kao brzi voz je pretrčao Mimovića,  a onda je ciljao bliži ugao gola koji je čuvao sjajni  Glazer. Ipak, stativa je bila saveznik Zvezde.

U drugom poluvremenu viđen je bitka bez garda. Ređale su se šanse sa jedne i druge strane, a nešto konkretnija bila je Vojvodina. Međutim, Crvena zvezda je prva zapretila u nastavku. Kataijev udarac iz neposredne blizine Carević je osujetio panterskom intervencijom. Seri je u 59. minutu imao još jednu priliku da se proslavi. Pokušao je Afikanac da proturi loptu kroz noge Omriju Glazeru, ali Izraelac se nije dao prevariti. Najbolju priliku na utakmici imao je Andrija Radulović. Nekadašnji đak crveno-belih iz Beograda je u 68. minutu pucao iskosa sa desne strane - i ponovo Glazer!

 

Do kraja utakmice videli smo i odličan pokušaj Hvanga u drugom minutu sudijske nadoknade. Reprezentativac Južne Koreje šutirao je sa 18 metara, ali Carević je lepo paradom sačuvao svoju mrežu.

Vojvodina je sa novim bodom stigla do 51. u sezoni i nalazi se na 6. mestu Superlige. Crvena zvezda je suvereno prva sa 81. poenom na svom kontu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Kako je tekao meč, iz minuta u minut, možete pročitati u našem lajv blogu, samo na 24sedam.

Blog uživo:

Kraj utakmice! Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

92. minut - Odličan udarac Hvanga sa 18. metara. Carević ponovo na visini zadatka, samo korner za goste.

90. minut - Igraće se još tri minuta.

89. minut - Olajinku menja Endiaje.

88. minut - Užasan korner Kange, Zukić glavom izbija u aut.

84. minut - Mihaila Jovanovića menja Lazar Jovanović.

80. minut - Vukan Savićević je završio večerašnju utakmicu. Njega menja Aleksa Vukanović.

74. minut - Olajinka je "kiflom" sa ivice šesnaesterca pokušao da matira Carevića. Ipak, slab je to bio udarac.

70. minut - Kembel menja Radulovića koji je i dalje u neverici zbog promašaja od pre nekoliko minuta.

68. minut - Još jedna kolosalna prilika za Vojvodinu i ponovo briljira Glazer! Radulović je bio sam iskosa sa desne strane. Crnogorac je šutirao sa 6 metara, ali nova intervencija odličnog Omrija.

62. minut - Šljivić, Bukari i Kanga menjaju Stamenića, Kataija i Ivanića.

59. minut - Ponovo je Seri bio u odličnoj situaciji. Želeo je momak iz Obale Slonovače da proturi loptu kroz noge Glazeru, ali vešto reaguje Izraelac.

58. minut - Dobila je lopta čudnu putanju posle udarca Radulovića. Kumovalo je tome uklizavanje Mijailovića. Glazer je bio skoncentrisan, lopta završava u rukama golmana,

56. minut - Crvena zvezda je definitivno konkretnija u drugom delu igre. Sada je inicijativa na strani beogradskog kluba.

51. minut - Zukić je ubacio loptu u peterac Zvezde, ali nikoga od njegovih saigrača nije bio ni blizu. I dalje je bez golova na "Karađorđu".

49. minut - Sjajna intervencija Carevića! Katai je odlično pokušao sa nekoliko metara posle još boljeg driblinga, ali crnogorski golman izbacuje u korner.

46. minut - Kraso je zamenio Sremčevića u redovima gostujućeg sastava.

18.35 - Počelo je drugo poluvreme!

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Vojvodina - Crvena zvezda 0:0.

44. minut - Žuti karton i za Mimovića. Talentovani desni bek je oborio Serija s leđa.

 

 

41. minut - Nije loše loptu u kazneni prostor ubacio Radulović, ali mladi Ivanović šutira glavom veoma neprecizno.

37. minut - Javna opomena i za Stamenića. Reprezentativac Novog Zelanda oborio je Vukana Savićevića, prilično naivno.

34. minut - Seri pogađa stativu! Odlično je krilni fudbaler Vojvodine prošao po levoj strani i gađao bliži ugao golmana Glazera, ali okvir gola spašava Zvezdu. 

32. minut - Radulović je srušio Kataija, ubrzo nakon faula negodovao je kod sudije Simovića. Crnogorac je zbog protesta dobio žuti karton.

30. minut - Ponovo Hvang centrira iz ugla, Carević kači loptu minimalno, ali dovoljno da otkloni potencijalnu opasnost.

27. minut - Ritam meča je prilično opao. Ponovo gledamo period bez uzbuđenja.

22. minut - Hvang je izveo prvi korner na meču, ali nakon udarca iz ugla nije se desilo ništa vredno pomena.

17. minut - Žuti karton za Aleksandra Dragovića nakon starta nad Mateusom.

13. minut - Prvu intervenciju je upisao i Glazer. Izraelac izbija u konrner nakon oštrog centaršuta Ivanovića.

12. minut - Ponovo Zvezda preti sa desne strane. Odlično je Ivanić prošao pored Lazarevića i pronalazi Stamenića koji neprecizno šutira sa 10-tak metara.

11. minut - Prvi opasan napad na utakmici! Mijailović je probio sa leve strane i centrirao na drugu stativu gde je bio Olajinka. Nigerijac je glavom pucao pored desne stative.

8. minut - Vojvodina je preuzela terensku inicijativu. Međutim, sve to izgleda dosta oprezno.

5. minut - Stamenić je centrirao sa desne strane, Carević rutinski hvata loptu.

5. minut - Početno ispitivanje snaga i dalje traje. Za sada nismo videli ništa konkretno, uglavnom se igra na sredini terena.

1. minut - Početni udarac izveli su fudbaleri Vojvodine.

17.32 - Utakmica na Karađorđu je počela!

16.32 - Sastavi

Vojvodina u meč ulazi bez kalkulisanja, dok Crvena zvezda "promešala" ekipu. Vladan Milojević odlučio se da ukaže priliku mladom desnom beku Mimoviću i talentovanom napadaču Sremčeviću.

Vojvodina (4-3-2-1): Carević - Lazarević, Crnomarković, Korać, Giorbelidze - Mateus, Savićević - Seri, Zukić, Radulović - Ivanović.

 

 

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Spajić, Dragović, Mijailović - Stamenić, Hvang - Olajinka, Katai, Ivanić - Sremčević.

 

 

16.11 Međusobni dueli

 Beogradski crveno-beli su kao pobednici izašli na 122 utakmice, 49 puta je bilo nerešeno, a „Stara dama“ je trijumfovala na 40 susreta. Gol razlika je takođe na strani Crvene zvezde i iznosi 401:218.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

 

16.01 - Zvezda ubedljiva ove sezone

Današnji protivnici sastali su se već dva puta ove sezone. Prva utakmica je odigrana na otvaranju prvenstva, a Zvezda je slavila sa ubedljivih 5:0 na Marakani. U drugoj utakmici, odigranoj u Novom Sadu, beogradski crveno-beli ponovo su bili bolji, na semaforu je pisalo 1:2 u korist gostiju

Bonus video

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike