TSC je noćna mora Partizana! Ponovo gosti nose ceo plen iz Humske! (VIDEO)

28.04.2024

21:54

0

Autor: G. F.

Sada je zanimljiva i borba za drugo mesto u Superligi

TSC je noćna mora Partizana! Ponovo gosti nose ceo plen iz Humske! (VIDEO)
TSC opet bolji od Partizana - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana nastavili su sa porazima. Večeras je u Humskoj bolji bio TSC sa 2:1. Crno-belima je ovo četvrti poraz u nizu i sada je i druga pozicija u Superligi dovedena u pitanje.

Gosti iz Bačke Topole su sada na samo 4 boda zaostatka u odnosnu na Partizan, što garantuje više nego uzudljivu završnicu šampionata.

A možda i ne bude tako uzbudljivo kako sada izgleda. Partizan je loš i to se mora naglasiti, izlaz iz krize se nazire, samo se sve više ide nizbrdo. Ekipa koja je do ne tako davno bila prva na tabeli Superlige, imala čak i potencijalnu prednost domaćeg terena u važnom derbiju je nestala. Zagubila se negde usput.

Videlo se to i večeras, posebno u prvom poluvremenu iako je semafor "lagao" da su snage izjednačene - 1:1. Magija i umetnost Natha jednostavno nisu dovoljne da crno-beli žive od toga. Pa čak ni da preživljavaju u poslednjim utakmicama.

Posle pola sata "ničega", gosti su poveli i to tako što su se prošetali kroz odbranu Partizana. Egzekutor je bio Aleksandar Ćirković, momak koji je i ranije, a i kasnije pravio velike probleme odbrani rivala. Desilo se to minut pre isteka pola sata igre, da budemo precizni. Baš onako kako će i Natho biti precizan 7 minuta kasnije iz slbodnog udarca. Ima ona stara "to ni dva golmana ne bi odbranila", e takav je izjedančujući gol izraelca.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru, bar konkretniju na obe strane, ali su gosti i dalje bili opasniji tim. I to su naplatili. Ni 5 minuta nije proveo na terenu Saša Jovanović pre nego što je postigao gol za 2:1, isposaviće se konačnih. I ponovo je izgledalo da gosti rade šta hoće pored defanzivaca crno-belih. Mogli su da slave i ubedljivije da nije bilo nekih neshvatljivih promašaja, ali sigurno im to nakon pobede uopšte ne smeta.

Od važnih detalja izdvaja se i onaj iz 84. minuta kada je Kastiljo zatresao mrežu TSC-a glavom, ali je iz VAR sobe stigla infomracija da je strelac gola bio u nedozvoljenoj poziciji. Bilo je blizu, ali bi se na osnovu snimka reklo da su sudije u pravu.

I na kraju, slavlje gostiju sa grupicom svojih navijača i gomila briga za Igora Duljaja pred završnicu šampionata. Četiri boda prednosti koje Partizan sada ima valja sačuvati. Sa ovakvom igrom biće to baš, baš teško.

 

 

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, novi poraz Partizana u nizu.

90+7. minut - Antonić umesto Pantovića, da se uštedi još malo vremena.

90+5. minut - Crno-beli su mogli mnogo više iz novog napada. Delovalo je kao da žele da se ušetaju u gol i prilika je propala.

90+2. minut - Radin na travi pošto ga je u stomak pogodila lopta nakon šuta Zahida.

90+1. minut - Šoš menja Ćirkovića. Igraće se još najmanje 7 minuta.

90. minut - Isitče regularno vreme, ali će nadoknada sigurno biti značajna. Samo zbog prethodne situacije nije se igralo više od 4 minuta.

84. minut - Centaršut Zahida, odličan udarac glavom Kastilja. Deluje da je ofsajd, gleda se snimak u VAR sobi. Ofsajd je, ostaje 2:1 za TSC.

83. minut - Nova ogromna prilika za goste, Pantović nije smestio loptu u mrežu iz neposredne blizine.

80. minut - Crveni karton za člana stručnog štaba TSC-a. Umesto Ovusua na terenu je Janković.

78. minut - Velika šansa za Đakovca, blokira Stojković.

77. minut - Odmah nova promena u Partizanu. Umesto Saldanje na terenu je Nemanja Nikolić.

76. minut - Ponovo vodi TSC! Jovanović za 2:1!

71. minut - Saša Jovanović umesto Petra Stanića na terenu.

70. minut - Pokušaj Stojkovića sa oko 30 metara, lopta je otišla preko gola gostiju.

67. minut - Umesto Goha na terenu je Kalulu, ovo je prva izmena na utakmici.

66. minut - Žuti karton za Bojana Kovačevića zbog faula nad Stanićem. Slobodan udarac sa više od 30 metara za goste. Nije bilo opasnosti po Partizan.

62. minut - Pantović pogađa prečku. 

59. minut - Žuti karton za Milana Radina, oštro je startovao i pokosio Gajasa Zahida na sredini terena.

56. minut - Brza kontra TSC-a, bežao je Pantović, ali ga je Filipović stigao i sjajno otklonio opasnost pred svojim golom.

54. minut - Traže penal crno-beli zbog igranaj rukom Nemanje Petrovića. Lopta ga je pogodila u ruku, ali kazne nema. Pokušao je Kastiljo iz daljine u nastavku akcije, lak plen za golmana gostiju.

49. minut - Pritisli su gosti, lopta je stigal pred gol Partizan, ali su Ovusu i Kastiljo uspeli da je pošalju ka sredini terena.

Utakmica je nastavljena!

- Završeno je prvo poluvreme! Gotovo pola sata ničega, a onda i dva brza gola i nešto konkretnija igra na obe strane. Teško da neko može biti zadovoljan viđenim u prvih 45 minuta igre u Humskoj.

42. minut - Dobro je išla akcija crno-belih, od noge do noge i sve na prvu, a tako je želeo da je završi i Saldanja. Njegov pokušaj završio je iznad gola,

36. minut - Velika šansa za TSC. Ogromna! Ćirković je prošao, pronašao Pantović, a ovaj sa tri metra uspeo samo da skrene loptu u gol-aut.

35. minut - Prelep gol Natha iz slobodnog udarca! Pokazao je kakav je umetnik sa loptom.

33. minut - Stojić dobija žuti karton zbog prigovora. Prethodno je dosuđen faul nad Kastiljom na 17 metara od gola TSC-a.

29. minut - GOL! Ćirković. Gotovo pola sata ničega i onda akcija gostiju koji su prelako prošli korz odbranu crno-belih. Bukvalno su se gosti došetali do gol-šanse i iskoristili je.

22. minut - Natho je probao da uposli Saldanju, ali je Stojić bio brži i Brazilac ga je faulirao. Napadač Partizana tvrdi da ga je rival prethodno odgurnuo.

17. minut - Pogrešio je Pejić, a Natho i Saldanja nisu uspeli da sprovedu dupli pas u delo. Samo korner za crno-bele, posle kog nije bilo ničega konkretnog.

14. minut - Natho je pokušao, ali nije prebacio "živi zid" rivala.

13. minut - Slobodan udarac za Partizan na 25 meara iskosa od gola gostiju.

7. minut - Još jednom je Ćirković imao prostora na krilu, sada je šutirao, a Jovanović odbranio. Na drugoj strani pokušao je Saldanja, a njegov udarac je izblokiran.

4. minut - Gosti prvi prete. Dobra dubinska lopta, Ćirković je istrčao, zavrnuo pred gol, ali je Stanić šutirao pored gola.

Utakmica je počela!

19.17 - Tribine u Humskoj po običaju gotovo prazne.

18.41 - Ovo su sastavi timova, primetno je da se među startere vratio Mateus Saldanja.

Partizan: Jovanović, Stojković, Kovačević, Filipović, Antić, Kastiljo, Ovusu, Natho, Goh, Zahid, Saldanja.

 

 

TSC: Ilić, Cvetković, Stojić, Đorđević, Petrović, Pejić, Radin, Pantović, Ćirković, Đakovac, Stanić.

Glavni sudija u Humskoj će biti Nenad Minaković, a pomagaće mu Nikola Borović i Atila Hamat. Za četvrtog sudiju određen je Saša Ranisavić, dok će u VAR sobi sedeti Milan Stefanović i Dragan Bogićević.

- Šef stručnog štaba Partizana Igor Dulja u najavi susreta je naglasio poraze od Zvezde i Čukarikčog:

- Imali smo izuzetno dve teške utakmice protiv jakog protivnika kao što je Zvezda, imali smo i meč protiv Čukaričkog, gde smo izgubili bodove, gde smo ušli u neprijatnu situaciju što se tiče negativnog skora u prethodne tri utakmice. Ovo je za nas najvažnija utakmica, zato što imamo protivnika koji se bori za drugu poziciju koja mnogo znači, kako za nas, tako i za njih, tako i za srpski fudbal. To je pozicija da se jedna ekipa bori za Ligu šampiona.

- Trener gostiju Žarko Lazetić poručuje da njegovu ekipu neće zavarati dva uzastopna poraza današnjeg rivala:

- Svaka utakmica je priča za sebe, ali ova poslednja u kojoj smo pobedili njih će sigurno motivisati, a nama daje samopouzdanje. Ipak, ne zaboravljamo da smo ih pobedili samo jednom i nećemo se uljuljkati.

- Fudbaleri Partizana žele da se vrate pobedama, ali sigurno u glavama imaju debakl koji su u novembru prošle godine doživeli na svom stadionu, kada je tim iz Bačke Topole slavio sa 4:0.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike