UEFA izbacuje Španiju i tamošnje klubove iz svih evropskih takmičenja? Velika frka zbog mešanja politike u sport!

28.04.2024

21:07

0

Autor: G. F.

Čak i FIFA pomno prati razvoj situacije oko izbora novog predsednika FS Španije

UEFA izbacuje Španiju i tamošnje klubove iz svih evropskih takmičenja? Velika frka zbog mešanja politike u sport!
Navijači Španije - Copyright Profimedia

Velika frka drma Španiju poslednjih nedelja, a sada se pojavila informacija koja je stvari dovela do usijanja.

Kako piše čuvena "Marka", Španiji prete žestoke sankcije Evropske fudbalske federacije (UEFA), pa čak i izbacivanje iz takmičenja reprezentacije i klubova.

A sve zbog izbora novog predsednika Fudbalskog saveza Španije nakon što je Luis Rubijales suspendovan na tri godine zbog seksističkog skandala.

Navodi se da UEFA nije zadovoljna činjenicom da novog predsednika još nema, kao i time što su neki kandidati sklonjeni zbog korupcije. Problem bi mogao da nastane ukoliko se u celu priču umeša politika.

- Videli smo da je FIFA poslednjih godina kaznila Peru, Čad, Gvatemau, Keniju, Trinidad i Tobago i Zimbabve, a sledeća bi mogla da bude Španija. Nion i Cirih su bili šokirani kada su se pojavile informacije o mogućoj kazni. Nakon sastanka u četvrtak shvatili su da se dešava nešto što ranije nije primećeno. Obe organizacije smatraju da je predsednik Vrhovnog saveta za sport Španije Hoze Manuel Rodrigez-Uribes prekršio sve što je dogovoreno i traže ubedljivo objašnjenje za njegove postupke. U suprotnom će Španije trpeti ozbiljne posledice koje se odnose na EURO 2024, Mundijal 2026. i sva evropska takmičenja za španske klubove. Ovo nije pretnja bez pokrića, to je sada realnost - stoji u tekstu "Marke".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike