Duljaj u Areni uz košarkaše Partizana, za 24sedam kaže: Nisu me istrošili, Upravni odbor je odlučio kako im je rečeno da moraju! (VIDEO)

30.04.2024

18:20

0

Autor: P.K.

Dosadašnji trener crno-belih fudbalera miran posle otkaza

Duljaj u Areni uz košarkaše Partizana, za 24sedam kaže: Nisu me istrošili, Upravni odbor je odlučio kako im je rečeno da moraju! (VIDEO)
Igor Duljaj - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Da su se pitali navijači Partizana Igor Duljaj bi i dalje bio trener fudbalera kluba iz Humske.

Ali nisu se pitali, pa je Duljaj smenjen. Još jedna odluka o kojoj se može raspravljati, još jedan potez čelnika crno-belih koji se Grobarima nipošto ne sviđa.

Dan nakon što je dobio otkaz u voljenom klubu Igr Duljaj je došao u Arenu da podrži košarkaše Partizana u polufinalnom meču plej-ofa AdmiralBet ABA lige sa ekipom Budućnosti.

Prvo pitanje se samo nametnulo. Otkud vi?

- Došao sam da podržim naše košarkaše. Dobio sam poziv, a ujedno i moja deca uvek dolaze da gledaju košarku, tako da sam došao da iskoristim slobodno vreme, da bodrim naše igrače.

Kako se osećate posle svega što se desilo?

- Potrebno je neko vreme da prođe da se stišaju neke stvari. Uglavnom savest mi je čista, dao sam svoj maksimum, a vreme će pokazati da li sam dobro radio ili ne.

Glavna emocija kod navijača je da FK prebrzo i ružno jede svoje legende. Da li je ostao neki gorki ukus u ustima zbog načina na koji ste se rastali?

- Mene klub ne može da istroši. Ne osećam se tako, imam energije. Nisam podneo ostavku, ja sam želeo da ostanem, da nastavim da radim, verujem i verovao sam da imam sasvim dovoljno snage da izguram celu priču do kraja. Neko je smatrao drugačije, tako da, bože moj, rekao sam da je Partizan iznad svih nas i to tako treba da ostane.

Nije se umanjila ljubav prema klubu nimalo?

- Prema Partizanu? Ne može ništa da umanji moju ljubav prema Partizanu.

Bili ste igračka legenda kluba, evo sada kao trenera navijači su vas još više zavoleli...

- To predstavlja veliku čast, ne možete da verujete koje su to emocije, ne postoji ništa što to može da plati. Osećam se kao da sam se ponovo rodio, kao ono dete koje je prvi put došlo na trening Partizana, to su emocije koje samo ja osećam.

Upravni odbor tajao je do kasno, da li ste očekivali da će se svako desiti?

- Upravni odbor je samo doneo odluku nekog ko je rekao da tako mora da bude. Ja u tom upravnom odboru imam i prijatelje tako da nema šta na njih da se ljutim. Samo su uradili ono što su morali, dato im je naređenje da tako mora da bude.

Šta biste poručili Albertu Nađu koji vas nasleđuje na mestu trenera?

- Danas sam išao da se pozdravim sa igračima i stručnim štabom. Rekao sam im da je na njima da nastave da rade, da imaju obavezu prvo prema sebi, drugo prema klubu, navijačima. Moraju da ostanu u trci za kvalifikacije za LŠ zato što želimo sledeće sezone da vidimo Partizan u elitnom takmičenju.

 

Duljaj je u svom maniru ispoštovao medije, ali i navijače koji su ga okružili i želeli zajedničku fotografiju za uspomenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike