Roditelji Medlin Meken se obratili javnosti na godišnjicu njenog nestanka: Njihove reči napravile buru u Britaniji

03.05.2024

17:42

0

U aprilu 2024. devojčica bi imala 20 godina

Roditelji Medlin Meken se obratili javnosti na godišnjicu njenog nestanka: Njihove reči napravile buru u Britaniji
Medlin Meken je nestala 2007. godine - Copyright Metropolitan police

Roditelji Medlin Meken rekli su da ih odsustvo njihove ćerka "i dalje boli" u dirljivoj objavi na društvenim mrežama.

U postu, objavljenom na 17. godišnjicu nestanka devojčice, napisali su: "17 godina je otkako nam je Madlen oduzeta. Teško je čak i reći taj broj a da ne vrtimo glavom u neverici. Iako smo na mnogo načina srećni i sposobni da živimo relativno normalnim i prijatnim životom sada, 'život u limbu' je i dalje veoma uznemirujući i odsustvo i dalje boli".

- Vaša podrška nas i dalje ohrabruje i jača našu snagu da nastavimo dalje. Znamo da ljubav i nada prema Medlin i volja da je pronađemo, čak i nakon toliko godina, ostaju, i mi smo zaista zahvalni na tome. Hvala vam još jednom što se sećate Medlin i sve nestale dece - dodaje se u objavi.

Profimedia
Roditelji Medlin Meken

U aprilu 2024. Melin bi imala 20 godina. Saopštenje je objavljeno u vreme kad se sudi osumnjičenom za njen nestanak Kristijanu Brukneru, koji je optužen za niz seksualnih delikata koji nisu povezani sa njenim slučajem.

Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo je dodatnih 240.000 dodala za istragu Skotland Jarda o nestanku devojčice. Više od 16 miliona dolara već je potrošeno na istragu slučaja.

Detektiv Met policije ispričao u četvrtak kako je slučaj otvoren zbog poruke na govornoj pošti ostavljene na telefonskoj sekretarici Skotland Jarda.

Profimedia
Kristijan Brukner

Tužioci su Nemca 2020. imenovali kao glavnog osumnjičenog za Medlinin nestanak. Bruknerov bivši prijatelj Helge Bušing, koji ga je poznavao u Algarveu sredinom 2000-ih, javio je Skotland Jardu 2017.

Medlin je nestala 3. maja 2007, kada je njena porodica bila na odmoru u Praja da Luzu, u Algarveu, u Portugaliji. Njeni roditelji Džeri i Kejt ostavili su svojih troje dece, uključujući i blizance Šona i Ameli, da spavaju u smeštaju dok su večerali u tapas baru udaljenom 120 metara.

Kada se Kejt vratila da proveri decu oko 22 sata te večeri, otkrila je da Medlin nije u njenom krevetu i da je nestala. Tada je krenula intenzivna potraga za njom koja do danas nije dala mnogo rezultata i odgovor na glavno pitanje "Da li je Medlin i dalje živa".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike