Meteo-alarm se ne gasi do subote: Detaljna prognoza po danima tokom praznika

30.04.2024

12:46

0

Autor: I.K.

Od četvrtka 2. maja nestabilnije vreme sa učestalom pojavom kiše, plјuskova i grmlјavina

Meteo-alarm se ne gasi do subote: Detaljna prognoza po danima tokom praznika
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Republički hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu po danima tokom praznika, te najavio košavu do četvrtka, a potom nestabilno vreme uz manji pad temperature.

Kako se navodi, danas se očekuje relativno toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 22 do 27 stepeni, a samo u Negotinskoj Krajini oko 19 stepeni. U većem delu pretežno sunčano i toplo, a prolazna umerena oblačnost sa istoka i jugoistoka Srbije preko centralnih predela širiće se ka zapadu sredinom dana i posle podne.

U planinskim predelima retka pojava kratkotrajne kiše. Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području, gde se lokalno očekuju i udari olujne jačine. Prva lokalna (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili plјuska očekuje se sutra 1. maja posle podne na zapadu i jugu Srbije, a krajem dana i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima.

Od četvrtka 2. maja nestabilnije vreme sa učestalom pojavom kiše, plјuskova i grmlјavina. Vetar će oslabiti, a temperatura će biti u postepenom manjem padu, najavio je RHMZ.

Sutra 1. maja u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, toplo i vetrovito. Posle podne na zapadu i jugozapadu, a uveče i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, na planinama i u košavskom području povremeno i sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni.

RHMZ printscreen
 

 

Najniža temperatura biće od 8 do 14, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni. Zbog udara vetra i lokalne pojave grmljavine na snazi će biti žuti meteo-alarm.

U četvrtak, drugog dana praznika, promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

RHMZ printscreen
 

 

Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni. Takođe će na snazi biti žuti meteo-alarm zbog jakog vetra, grmljavine, ali i jake kiše uz veliku količinu padavina.

U petak 3. maja promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, koji lokalno mogu biti i obilniji. Vetar slab i umeren, u većem delu istočni i jugoistočni, a na zapadu i jugozapadu sevrozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša od 17 do 21 stepen. Ponovo će biti upaljen meteo-alarm zbog grmljavine i velike količine padavina, znatno jače nego dan ranije.

RHMZ printscreen
 

 

U subotu promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena. I od 5. maja, kada slavimo Uskrs, sve do 9. maja promenljivo i nestabilno vreme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, najavio je RHMZ. 

RHMZ printscreen
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike