Izbacite iz kuća sve simbole zečeva: Otac Predrag izričit po pitanju ovog obeležja za vreme Vaskrsa

02.05.2024

10:01

0

Autor: 24sedam

"Da neko ne pomisli da imam nešto protiv zečeva..."

Izbacite iz kuća sve simbole zečeva: Otac Predrag izričit po pitanju ovog obeležja za vreme Vaskrsa
Otac Predrag Popović - Copyright Printscreen Youtube otac Predrag Popović

Poslednjih decenija "uskršnji zeka" postao je jedan od simbola Uskrsa čak i na našim prostorima. Otac Predrag Popović na Instagram profilu napisao je da je jedini simbol "Vaskrsa sam Gospod Isus Hristos" i kad se "malo bolje razmisli, ovo je uvreda i ismevanje Hristovoj žrtvi i ljubavi".

Istakao je da su u raznim mitologijama predstavljeni kao simboli boga plodnosti, što je, kako kaže, opet nekom zapadnjačkom podvalom, "neprimetno provučeno kao simbol Vaskrsenja".

 

- Da neko ne pomisli da imam nešto protiv zečeva...Zečevi su divna i najčistija stvorenja. Ne trpe nikakve bolesti na sebi. Nemaju jak imuni sistem pa brzo umru, zato ako su živi - oni su zdravi. Zato se mnogo i razmnožavaju. U raznim mitologijama su predstavljeni kao simboli boga plodnosti, što je opet, nekom zapadnjačkom podvalom, neprimetno provučeno kao simbol Vaskrsenja. I Božića i Vaskrsa simbol i ličnost je sam Gospod Isus Hristos. Niti deda mraz niti zečevi. To je, kad malo razmislimo, uvreda i ismejavanje Hristovoj žrtvi i ljubavi. Zato izbacite iz kuća sve simbole zečeva u vreme Vaskrsa. Ovako kao ukrase ih možete koristiti, ali ne u doba Vaskrsa. Simvol Vaskrsenja Hrista, pored Njega samog, jeste Beli anđeo, koji ukazuje na prazan grob i naša je najlepša Mileševska freska. A mi turamo zečeve jer su slatki i tako se bacaju pare potrošačkoj mafiji i gubi smisao i značaj Vaskrsenja... - napisao je otac Predrag u objavi na Instagramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike