"Marlen Ditrih - pet tačaka optužnice" u BDP: U ulozi holivudske dive naša proslavljena glumica (FOTO)

19.04.2024

14:00

0

Priča o velikoj, hrabroj i plemenitoj ženi koja je ostala verna umetnosti

"Marlen Ditrih - pet tačaka optužnice" u BDP:  U ulozi holivudske dive naša proslavljena glumica (FOTO)
Marlen Ditrih - Copyright Profimedia

Predstava "Marlen Ditrih - pet tačaka optužnice" u režiji Harisa Pašovića, sa Mirjanom Karanović u naslovnoj ulozi, biće izvedena 22. aprila (19:30) na Velikoj sceni BDP, saopštili su organizatori.

Profimedia
 

Predstava o američkoj glumici nemačkog porekla Marlen Ditrih (1901-1992), u kojoj pored Karanović igraju Mona Muratović, Elmir Krivalić i Enes Salković, otvorila je sezonu 23/24. Narodnog pozorišta u Sarajevu, saopšteno je iz BDP-a.

Hrabra žena koja je ostala verna sopstvenoj nezavisnosti

Direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu Dino Mustafić ocenio je da predstava govori o velikoj, hrabroj i plemenitoj ženi koja je ostala verna umetnosti, svetu duha i sopstvenoj nezavisnosti.

ATAImages/ A.H.
 

Prema njegovim rečima, zahvaljujući Ditrih i umetnicima poput nje ostalo je očuvano znanje, spoznavanje dobra i zla, svest o vrednostima i dostojanstvu.

Profimedia
 

- Kome god je stalo do civilizacije i intelektualnog života danas se osvrće se na dvadeseto stoleće i teške godine koje su bile trijumf laži, diktature i sile - naveo je direktor sarajevskog teatra.

Mustafić je dodao da su se "retki tada baš kao i sada usprotivili autoritarnim režimima, ostali dosledni sebi i sačuvali vlastiti integritet".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike