Duško Knežević izručen Crnoj Gori

30.04.2024

11:20

0

On se, kako se navodi, potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u toj zemlji

Duško Knežević izručen Crnoj Gori
Copyright Printskrin/Instagram

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević izručen je danas iz Velike Britanije Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namene, uspešno realizovali ekstradiciju D.K. (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru - navedeno je u saopštenju, a prenose Vijesti.

On se, kako se navodi, potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u Crnoj Gori, zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

- Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane - dodaje se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Ekstradicija je rano jutros realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica, uz visok stepen mera bezbednosti, a D.K. će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost. Sud u Londonu odlučio je u februaru prošle godine da izruči Kneževića Crnoj Gori, a tim njegovih branilaca najavio je žalbu, s obzirom na to da tadašnja odluka Vestminsterskog suda u Londonu nije bila pravosnažna. Crna Gora je izručenje Kneževića tražila još u julu 2019. godine.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike