Trener Majamija otvoreno o Joviću: Mnogo je bolji, ali nije još šampion!

02.05.2024

12:02

0

Erik Spolstra rezmirao sezonu srpskog košarakaša, i otkrio šta očekuje od njega u budućnosti

Trener Majamija otvoreno o Joviću: Mnogo je bolji, ali nije još šampion!
Copyright Profimedia

Majami, našeg Nikole Jovića završio je sezonu, porazom od Minesote u plej - ofu, a trener Hitsa Erik Spolstra rezimirao je učinak srpskog košarkaša.

- Ima 20 godina, i to stalno sebi govorim. Ipak, sa druge strane, držim jako visoke standarde za njega, jer je to nešto što se neće promeniti. Mi uvek imamo najviša, šampionska očekivanja. I sada on treba da dostigne taj nivo. Da li je sada na tom nivou? Nije. Da li ću prestati da ga guram napred? Ne. Mnogo me hrabri napredak koji je ostvario u poslednjih godinu dana. Setite se da nije igrao uopšte u prošlom plej-ofu. A onda pogledajte period od prošlog juna, pa sve dosad. To je veliki i značajan napredak - istakao je trener Majamija.

Spolstra veruje da će naredna sezona biti još bolja za srpskog košarkaša, napominjući da ga ovo leto očekuje Olimpijske igre.

- Nikola je prošao veliku školu i naučio koliko je svaka lopta bitna, kao i sve ostalo što je važno u plej-ofu. Imaće veliki motiv da bude produktivan i van sezone. Napravio je ogroman napredak prošlog leta kroz Letnju ligu i Mundobasket. Sada će imati još jedno takvo leto, čekaju ga Olimpijske igre, ali će pomoći i da malo odmori, da bude zdrav, oporavi telo i onda uzme da radi na sebi. To je sve važno - zaključio je Spolstra.

Nikola Jović, sa druge strane dosta je kritičan prema sebi, napomonjući da mora još dosta da napreduje. 

- Mislim da treba da više verujemo jedni drugima. Ne bih da napominjem povrede, jer mislim da smo imali dovoljno toga da pokažemo da smo sposobni za pobedu, samo se nismo dovoljno uzdali jedni u druge i u šut. To nas je usporilo. Mogu da budem mnogo bolji za ovaj tim, naši navijači zaslužuju bolje. Moram više da radim za plej-of nivo. Ovo bi trebalo da nas motiviše, mene hoće svakako - poručio je srpski košarkaš.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike