Zvezda ima sitne probleme, ali jedva čeka polufinale! Cilj su dve titule!

02.05.2024

17:34

0

Autor: D. N.

Samo jedan igrač nije na raspolaganju

Zvezda ima sitne probleme, ali jedva čeka polufinale! Cilj su dve titule!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Mege počinju borbu za plasman u finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Prva utakmica polufinalne serije zakazana je za sutra, a crveno-beli imaju ulogu favorita. Iako se ekipa Marka Baraća nada iznenađenju.

Inače, crveno-beli su imali i pauzu, pa su i željni utakmica.

- Pre svega smo veoma srećni što se vraćamo utakmicama. Imali smo pauzu od 11 dana i to je sa jedne strane bilo dobro, imali smo vremena da unapredimo neke stvari ofanzivno i defanzivno, a sa druge strane nije lako, jer smo navikli da cele sezone igramo na dva dana. Mislim da svi jedva čekaju da počne polufinalna serija.

Igramo protiv tima koji je izuzetno talentovan, veoma su mladi i igraju veoma energično. Znamo se veoma dobro iz ligaškog dela sezone, želimo da igramo našu igru i trudićemo se da budemo maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice. Želimo da se borimo za naše ciljeve, a prvi je utakmica protiv Mege u petak - rekao je trener Zvezde, Janis Sferopulos.

Zatim je otkrio i na koga (ne) može da računa za meč koji će sutra biti odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić", od 19 časova.

- Što se tiče zdravstvenog stanja tima, imali smo neke sitne probleme, ali mislim da su svi spremni za utakmicu, osmi Hange, koji zbog preloma ruke odsustvuje.

Grk je za kraj i pozvao navijače da dođu na meč, a ulaz je besplatan.

- Želeo bih da iskoristim priliku da još jednom pozovem navijače da dođu i podrže nas, jer nam njihova podrška mnogo znači i potrebno nam je da u petak dođu u što većem broju. Kraj je sezone i želimo da ispunimo preostala dva cilja, da osvojimo ABA ligu i KLS - zaključio je Sferopulos.

Pred prvi duel polufinalne serije ABA lige govorio je i Luka Mitrović.

MN Press
 

- Siguran sam da smo i mi i momci iz Mege željni igranja posle ove pauze. Jasno je da nas čeka kvalitetan protivnik, imali smo jedno neprijatno iskustvo protiv njih u ligaškom delu sezone, gde su uspeli da nas pobede na domaćem terenu iako su jako mladi.

Moramo da budemo koncentrisani, da damo maksimum i igramo našu igru. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju, kraj je sezone, a njihova podrška nam neizmerno znači - kazao je Mitrović.

Podsetimo, drugi polufinalni par čine Partizan i Budućnost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike