Srbija pod žutim meteo-alarmom do četvrtka: Danas toplo, ali spremite se za košavu i olujne udare vetra

29.04.2024

06:36

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 4 do 17 stepeni, a najviša od 25 do 28 stepeni

Srbija pod žutim meteo-alarmom do četvrtka: Danas toplo, ali spremite se za košavu i olujne udare vetra
Copyright Profimedia

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti sunčano i toplo, a u košavskom području i vetrovito. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 4 po pojedinim kotlinama jugozapadne Srbije do 17 stepeni na jugu Banata, a najviša od 25 do 28 stepeni.

Zbog visoke temperature, ali i jakih udara vestra, iznad 17 m/s, na snazi će biti žuti meteo-alarm.

U utorak sunčano i toplo, a u košavskom području i vetrovito. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 15, a najviša od 24 do 29 stepeni. Takođe će na snazi biti žuti meteo-alarm.

Vreme za praznik

U sredu 1. maja očekuje se pretežno sunčano i toplo, u košavskom području i vetrovito, a u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiša ili pljuska s grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni, a 
na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 22 do 27 stepeni.

Zbog udara vetra, ali i lokalne pojave grmljavine, na snazi će biti žuti meteo-alarm.

TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
 

 

U četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na zapadni i severozapadni, a u planinskim predelima i u pojačanju. Najniža temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna od 21 do 24 stepena.

Žuti meteo-alarm biće upaljen zbog lokalne pojave grmljavine, ali i pljuska sa količinom padavina većom od 10 l/m² u periodu do 3 sata.

Prema prognozi za period od 3. do 7. maja, biće promenljivo i nestabilno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom uz postepeni pad dnevne temperature. Krajem perioda se očekuje stabilizacija vremena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike