Velika ispovest iz Dubone: Sad nam i majka zlikovca zagorčava život, a policija je nemoćna (FOTO/VIDEO)

04.05.2024

13:08

0

"Ona to sve radi da bi joj policija i dalje čuvala kuću", tvrdi za 24sedam Stefan Marković

Velika ispovest iz Dubone: Sad nam i majka zlikovca zagorčava život, a policija je nemoćna (FOTO/VIDEO)
Kuća Blažićevih u Duboni - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kuću porodice Uroša Blažića (21), koji je u Duboni i Malom Orašju ubio devetoro mladih i ranio još 12 osoba, i danas, godinu dana posle masakra, obezbeđuje policijska patrola. U kući u Duboni je Urošev deda, dok njegova majka Biljana povremeno dolazi. To joj, međutim, ne smeta da konstantno prijavljuje porodice i rođaka žrtava za sve i svašta.

Stefana Markovića, koji je u masakrima u Duboni i Malom Orašju ostao bez dva brata, gotovo svakodnevno prijavljuje policiji bez ikakvog osnova, što ovom mladiću remeti život.

- Sve je počelo dva dana posle sahrana. Tada nas je prvi put prijavila. Navodno sam joj otrovao neke pse, ali nije znala da sam tada bio u bolnici. Imao sam operaciju, proveo sam više od 20 dana u bolničkom krevetu. Da sam zaista to uradio, to bi značilo da sam ustao sa operacionog stola i došao da joj otrujem pse - priča za 24sedam Stefan Marović.

 

 

Prijava su se potom nizale, a sledeća je bila još bizarnija. Biljana Blažić ga je tada prijavila da joj je osušio voće o kom se niko nije starao. Usledila je još jedna prijava u kojoj je tvrdila da joj je posekao stabla voća koje je porodica ubice uzgajala, a najbizarniji slučaj dogodio se kada ga je ponovo prijavila da joj je otrovao psa pred policijom.

Kada više nije znala šta će, Biljana je prijavila i policajce koji su je čuvali, i to njihovim nadređenima, jer su, kako je tvrdila, pravili žurke i roštiljali sa meštanima.

Privođen i dva puta bio na poligrafu

Zbog svih tih lažnih prijava, Stefan je čak privođen na radnom mestu i dva puta je prolazio poligrafsko testiranje u policijskoj stanici.

- Optužila me je da sam joj zapalio kuću, a ja sam u stvari prijavio požar. Rekao sam policajcima koji čuvaju njihovu kuću da sam video da nešto gori - priča Marković.

24sedam/Katarina Mihajlović
Mural i spomen-ploča ubijenima u Duboni

Saša Panić, otac ubijenog policajca Milana (22) i njegove sestre Kristine (18), Milosav Todorović, otac ubijenog Dalibora Todorovića, i Stefan Marković iz Dubone podneli su 22. februara krivičnu prijavu protiv Biljane Blažić Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Terete je za tri krivična dela. Prvo je lažno prijavljivanje porodica ubijenih, drugo delo je davanje lažnog iskaza pred tužilaštvom kako bi otežala postupak i onemogućila da se oštećene porodice imovinski naplate i treće je nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih naprava.

Uprkos tome, navodi Stefan Marković, nastavila je sa prijavljivanjem.

Prijavljuje da bi joj policija čuvala kuću

- Gostovao sam nedavno u nekoj emisiji i odmah posle toga je usledila prijava. Pre dva dana nas je opet prijavila. Otkrili smo i razlog. Ona to sve radi da bi joj policija i dalje čuvala kuću - objašnjava za 24sedam Stefan Marković.

24sedam/Katarina Mihajlović
Kuća Blažićevih u Duboni

On kaže da još nije saslušan po prijavi koju je sa roditeljima ubijenih podneo protiv majke Uroša Blažića. Objašnjava da nije bio kod kuće kada je pokušan da mu se uruči poziv, ali veruje da je to zbog te prijave koju su podneli.

- Redovno obilazi sina i muža, nosi im čistu garderobu i tople obroke, a ja viđam očeve i majke moje braće i drugara samo na groblju. Kada oni počnu da plaču i kamen bi zaplakao. Lično sam brata Dalibora spustio u grob. Umesto da tugujemo i pokušamo da prebolimo, suočavamo se s lažnim prijavama i proganjanjem Biljane Blažić, majke ubice - zaključuje Stefan Marković.

Stefan je dodao i da on nije dobio poziv za početak suđenja Urošu Blažiću 23. maja u Višem sudu u Smederevu, jer će on dati iskaz kasnije, ali jesu roditelji ubijenih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike