Vučević zahvalio Borelju na čestitkama na izboru za premijera

03.05.2024

20:05

0

Srbija neće izgubiti svoj identitet, svoje proverene prijatelje, niti će se odreći svojih legitimnih interesa - poručio je premijer

Vučević zahvalio Borelju na čestitkama na izboru za premijera
Miloš Vučević - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Premijer Srbije Miloš Vučević zahvalio je večeras šefu diplomatije Evropske unije Žozepu Borelju na čestitkama, nakon što je izabran za predsednika Vlade Srbije.

- Srbija želi da postane članica Evropske unije. To je naš nacionalni, strateški cilj. Takođe, očekujemo od naših partnera iz Brisela da pomognu na tom putu, bar u meri da neće određivati uslove Beogradu koji nisu nikome postavljani tokom integracionog procesa u EU - naveo je Vučević na mreži X.

On je dodao da će Srbija implementirati osnovne reforme na evropskom putu, jer je to u interesu svih državljana Srbije.

- Naravno, na tom putu, Srbija neće izgubiti svoj identitet, svoje proverene prijatelje, niti će se odreći svojih legitimnih interesa. Samo takva, uspravna, ponosna i razvojna Srbija, može da bude uspešan član evropske porodice država. Ovde smo da radimo zajedno i postignemo naš zajednički cilj - istakao je Vučević. Visoki predstavnik Borelj uputio je ranije danas čestitku novom premijeru Srbije Milošu Vučeviću.

- Radujem se saradnji sa vama, šefom diplomatije Markom Đurićem i Vladom Srbije na daljem napretku Srbije na putu ka EU - napisao je Borelj na platformi X.

On je još istakao da su usklađivanje i delovanje u skladu sa vrednostima EU i zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom suštinski signali strateške orijentacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike