Grobari besni zbog promene na klupi Partizana! O Duljaju sve najbolje, po Nađu osuli "drvlje i kamenje" (FOTO)

01.05.2024

15:32

0

Autor: D. N.

- Zasigurno jedna od najsramotnijih epizoda u istoriji kluba - neke su od reči iz saopštenja koje je završeno sa "Uprava napolje"

Grobari besni zbog promene na klupi Partizana! O Duljaju sve najbolje, po Nađu osuli "drvlje i kamenje" (FOTO)
Copyright MN Press

Albert Nađ je nasledio Igora Duljaja na klupi Partizana, pa je danas održao i prvu konferenciju za novinare u najavi meča sa Vojvodinom. Sada već bivši šef struke crno-belih u razgovoru za naš portal je rekao kako je miran, uprkos smeni, ali su navijači besni.

U saopštenju na Instagramu, Grobari su promenu na klupi ocenili kao "probijanje dna" aktuelne uprave. Nisu ni štedeli Nađa, dok su o Duljaju govorili pohvalno.

Objavu prenosimo u celosti.

- Jučerašnja dešavanja u našem fudbalskom klubu koja su kulminirala sinoćnom odlukom o smeni trenera prvog tima Igora Duljaja od strane organa koji sebe naziva Upravnim odborom fudbalskog kluba Partizan zasigurno predstavljaju jednu od najsramotnijih epizoda u istoriji kluba i definitivno probijanje dna kada je reč o postupcima aktuelnog rukovodstva.

Po ko zna koji put je jedna od Partizanovih legendi istrošena kao trener prvog tima, ali je način na koji je to urađeno po svojoj bestidnosti i bezobrazluku prevazišao sve do sada postavljene standarde - na krajnje ružan i nedostojan način, uz višemesečnu hajku (naročito intenziviranu u predvećerje prošlonedeljnih susreta sa večitim rivalom) iz kluba je doslovno oteran čovek koji je poziciju šefa stručnog štaba Partizana preuzeo u trenutku kada to nikome drugom nije padalo ni na pamet.

Čoveku koji je sa ekipom za koju ni najoptimističniji navijači našeg kluba nisu mislili da će moći da parira gotovo duplo skupljem večitom rivalu, čija je ekipa najveći deo sezone bila na prvom mestu, koji je zbog mahinacija upraveo o svom trošku putovao u Holandiju kako bi vratio Ksandera Severinu nakon njegovog iznenadnog odlaska iz tima, koji je morao da razmišlja o najosnovnijim obavezama kluba sa kojima se trener niti u jednom normalnom klubu ne bavi, i najvažnije - čoveku koji je uspavane navijače probudio i podstakao da u velikom broju isprate svako klupsko gostovanje, igrano u svim mogućim i nemogućim terminima, uručen je otkaz samo pet kola pred kraj prvenstva, u jeku grčevite borbe za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

MN Press
 

Igora Duljaja, čoveka koji je izgarao za klub na terenu, a kada je na to bio primoran nemarom uprave i van njega, sinoć je smenio kvorum Upravnog odbora, sastavljan i nakupljan tokom celog jučerašnjeg dana.

Sramnom spregom zloupotrebe medija, različitih vrsta pritisaka, kao i sada već standardnim namicanjem broja članova kvoruma, iz kluba je oterana jedina osoba koja se u čitavom prethodnom periodu beskompromisno borila za Partizan - navedeno je u prvom delu saopštenja, a zatim je nastavljeno pričom o Nađu.

O Nađu loše, baš loše...

Iz njihovih reči se jasno vidi da su besni zbog izbora čelnika Partizana.

- Takođe, Upravni odbor FK Partizan sinoć se na ovome nije zaustavio, s obzirom da je istovremeno na mesto šefa stručnog štaba postavio čoveka krajnje upitnih trenerskih kvaliteta i još upitnijeg integriteta, osobu koja se danima pred poslednji ligaški derbi vajkala, premišljala, i naposletku, odbijala da vodi ekipu na utakmici. Ostaje jedino tračak nade da ga takvom ponašanju nije naučilo igranje u španskom Betisu, koje tako rado ističe kada bi da krajnje perfidno i nekolegijalno umanji kvalitete drugih.

Trenerska vrteška i odsustvo bilo kakvih naznaka strateškog planiranja rukovodećih organa kluba samo u dodatnoj meri u prvi plan ističe pitanje koje svakim danom i sve više zanima svakog navijača Partizana, sve one koji su klubu verni i u ovim po njega najtežim trenucima: kada će uprava kluba, koja je izgleda jedina nesmenjiva, napokon snositi posledice za svoju nebrigu, lopovluk i besraman odnos prema interesima FK Partizan?

Poslednjim potezom članovi uprave ponovo su bezuspešno pokušali da pilatovski operu ruke od odgovornosti za svoju neodgovornost, svaljujući sve na leđa Igora Duljaja, koji je poslednji zaslužio otkaz. Ipak, svakom Grobaru je sada više nego ikad jasno koliko je kome stalo do budućnosti Partizana.

Jug se ovom prilikom zahvaljuje Igoru na svemu što je učinio za naš Partizan, sa nadom da će, kada vidimo leđa ovoj i ovakvoj upravi, ponovo biti deo kluba jer je čovek kakvog Partizan zaista i zaslužuje - navedeno je u saopštenju navijača Partizana, koji su ga završili porukom koja se već "odomaćila" među navijačima crno-belih.

MN Press
 

"Uprava napolje!"

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike