Rojs se oprašta od Dortmunda, da li i od fudbala: Više od pola života sam proveo u voljenom klubu i uživao u svakom danu!

03.05.2024

18:33

0

Legenda kluba se obratila navijačima, sa njima je od 2012. godine

Rojs se oprašta od Dortmunda, da li i od fudbala: Više od pola života sam proveo u voljenom klubu i uživao u svakom danu!
Marko Rojs - Copyright Profimedia

Nemački fudbaler Marko Rojs saopštio je da napušta Borusiju iz Dortmunda na kraju sezone.

Rojs (34) se obratio navijačima putem klupskog sajta i saopštio odluku da odlazi posle 12 godina. Dugogodišnji kapiten Borusije je rođen u Dortmundu, ali je u klub u kom je ponikao došao iz Borusije iz Menhengladbaha 2012. godine. 

- Neverovatno sam zahvalan i ponosan na ovo posebno vreme u mom voljenom klubu. Proveo sam više od pola života u klubu i uživao u svakom danu, iako je, naravno, bilo teških trenutaka. Već znam da će mi biti teško da se oprostim na kraju sezone - rekao je između ostalog Rojs u video poruci navijačima "žuto-crnih".

 

 

Ime potencijalnog novog kluba nije pomenuo, pa se ne može isključiti ni opcija da mu ovo bude poslednja sezona aktivnog igranja fudbala.

Računajući sva takmičenja Rojs je odigrao 424 utakmice za klub iz Dortmunda i postigao 168 golova. Sa klubom je osvojio Kup Nemačke 2017. i 2021. godine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike