Minesota šokirala Denver, Jokić nije uspeo da zaustavi Edvardsa!

05.05.2024

07:23

0

Autor: A. S.

Ovome se malo ko nadao

Minesota šokirala Denver, Jokić nije uspeo da zaustavi Edvardsa!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su prvi poraz i to na startu druge runde plej-ofa od ekipe Minesote sa 106:99. Malo ko je očekivao da će aktuelni šampioni kapitulirati na svom terenu, ali je Eduard Edvards bio neprikosnoven.

Mnogo se očekivalo od ovog susreta, međutim, ni Nikola Jokić nije mogao sve, a ovog puta nikoga nije bilo da pomogne srpskom košarkašu.

Nervozno su aktuelni šampioni ušli u meč i dozvolili rivalu da serijom 12:2, otvori duel. Nije uspeo Majk Meloun tajm-autima da preseče rivala, a ni Edvardsa koji je već u prvom kvartalu stigao do dvocifrenog učinka. Međutim, Jokić ne bi bio Jokić kada ne bi učinio sve da pokrene svoj tim, pa je usledila i serija Nagetsa, kojom su preokrenuli do kraja prvog dela igre.

U drugoj i trećoj četvrtini je usledila rezultatska klackalica, period igre koji nije naročito interesantan i tako sve do poslednjih pet minuta, kada je prštalo sve od dobrih poteza.

A u poslednjim trenucima meča , Naz Rid je uneo svežinu sa klupe Minesote, Rudi Gober je na centarskoj poziciji izbacio Jokića iz ravnoteže, a Edvardsu je preostao lakši deo posla, samo da finišira pobedu.

Edvards je meč završio sa 43 poena, uz sedam skokova i tri asistencije, dok je na drugoj strani Nikola Jokić bio naravno najbolji. Srpski centar je sa 32 poena bio najefikasniji.

Tek je početak, a Denver će priliku za revanš imati za dva dana, kada će se ponovo igrati u Bol areni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike