Kozmetičar izneo odbranu, lekar ćutao: Saslušani osumnjičeni da su unakazili pacijentkinju (FOTO)

19.04.2024

15:20

1

Autor: Mi. S.

Osumnjičeni M. Ž. i D. O. se terete za teško delo protiv zdravlja ljudi

Kozmetičar izneo odbranu, lekar ćutao: Saslušani osumnjičeni da su unakazili pacijentkinju (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia/Prvo osnovno javmo tužilaštvo

Kozmetičar M. Ž. i lekar opšte prakse D. O. osumnjičeni su za teško delo protiv zdravlja ljudi, jer su unakazili pacijentkinju, za koje je zaprećena zatvorske kazna od jedne do osam godina. Oni su danas saslušani u Prvom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni M. Ž. je izneo odbranu nakon koje, po savetu branioca, nije želeo da odgovara na pitanja tužioca. Lekar D. O. iskoristio je zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Prvo osnovno javmo tužilaštvo
Stopalo pacijentkinje A. I.

Za obojicu osumnjičenih predloženo je određivanje pritvora, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo s obzirom da su krivično delo izvršili u toku obavljanje svoje redovne delatnosti.

Prvo osnovno javmo tužilaštvo
Stopalo pacijentkinje A. I. nakon intervencije

Tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati svedoke najpre oštećenu A. I. zatim doktorku M. K. koja je prva ukazala pomoć nakon predmetne intervencije, kao i lekara Instituta sa Banjice koji je obavio hiruršku operaciju stopala sa transplantacijom kože. Biće preduzeto i medicinsko veštačenje povreda i druge dokazne radnje, a već je podnet zahtev za inspekcijski nadzor.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici su doneli rešenje o zadržavanju za njih dvojicu, koji su zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd".

Oni su osumnjičeni za teško delo protiv zdravlja ljudi jer su pacijentkinju A. I. prilikom rutinske inervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dela stopala, a  nestručnom intervencijom, izazvali komplikacija usled kojih je pacijentkinja zadobila teške povrede. Ovaj deformitet stopala morao je biti saniran hirurškom operacijom celog levog stopala sa transplatacijom kože.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike