Da li je Zendeja snimila film za Oskara? Ljubavni trougao i eksplicitne scene u svetu tenisa (FOTO/VIDEO)

30.04.2024

10:55

0

Jako dobre prognoze

Da li je Zendeja snimila film za Oskara? Ljubavni trougao i eksplicitne scene u svetu tenisa (FOTO/VIDEO)
Zendeja - Copyright Profimedia

Iako je Zendaju najšira javnost upoznala u novoj trilogiji "Spajdermena" s Tomom Holandom, ipak je posebnu glumačku reputaciju ostvarila zahvaljujući seriji "Euforija".

Profimedia
 

Za tu je ulogu dobila dve nagrade Emi i Zlatni globus. Trenutno se priprema za treću sezonu serije "Euforija", ali i za treći deo serijala "Dina". Međutim, uloga u filmu "Challengers" u kojem je jedan od producenata, mogla bi joj doneti Oskara smatraju mnogi.

Osećaj vrtoglavice

U filmu Alfreda Hičkoka "Nepoznati iz Nord Expressa" slavni reditelj se na poseban  način poigrao tenisom.

Glavni negativac Bruno Entoni (Robert Voker ) je u publici, fiksirao se na jednog od igrača, Gaja Hejnsa (Farli Grejndžer), s kojim se, bar on tako smatra, dogovorio da zamene ubistva ljudi koji im smetaju, pa dok publika okreće glavu u smeru leta teniske loptice, Bruno gotovo patološki bulji samo u Gaja.

Profimedia
 

Italijanski reditelj Luka Gvadanjino obrnuo je tu situaciju, u jednom delu njegovog  filma "Challengers"  kamera samo što ne poleti za lopticom i stvara kod gledaoca osećaj vrtoglavice.

Profimedia
 

Efekat je upravo suprotan onome koji stvara Hičkok, kod njega kamera se ne pomera kako bi naglasila kontrast između Bruna i ostatka publike, ali nešto im je ipak zajedničko. Hičkok je snimio film po romanu Patriše Hajsmit, poznate po gej temama, a i Gvadanjino ne krije da ga tako nešto zanima, uostalom on je i sam gej.

Ljubavni trougao

Njegova dva junaka, Art (Majk Fejst) i Patrik (Džoš O’Konor), koketiraju dok su još adolescenti, ali kad se među njih uplete zgodna Taša (Zendeja), sve se menja. Njoj se više sviđa Patrik i prati ga na fakultet. I ona je talentovana teniserka, ali nakon povrede mora odustati od karijere. Postaje trener, ali vrlo brzo raskida s Patrikom jer on ne želi njene teniske savete. Na kraju se udaje za Arta,i sa njim dobija dete.

Profimedia
 

Radnja se odigrava u rasponu od 13 godina, sadašnje vreme označava meč između Patrika i Arta u kojem na izvestan način učestvuje i Taša, samo što je veza između nje i Patrika već stvar prošlosti.

Priča se povremeno vraća unatrag, ono što je bilo pre sedam-osam godina odjednom dobija novo značenje, međutim celo vreme ipak imamo utisak da prisustvujemo ljubavnom trouglu. Osim toga, Taša potiče iz bogate porodice i može priuštiti Artu šta god poželi, dok Patrik jedva preživljava u tom sportu namenjenom bogatašima, pa povremeno, umesto u hotelu, spava u svom automobilu.

Profimedia
 

Pod nadzorom Taše Art pobeđuje na Grand Slam turnirima, ali trenutno  je u krizi i supruga mu predlaže da nastupi na Challengeru koji je ipak takmičenje nešto nižeg ranga, tek toliko da vrati samopouzdanje.

Dobre prognoze za Oskara

Film "Challengers" je trebalo biti premijerno prikazan prošle godine na Venecijanskom filmskom festivalu, međutim zbog štrajka scenarista i glumaca datum je pomeren na ovu godinu.

Reditelj Gvadanjino je danas među vodećim italijanskim rediteljima, i nije slučajno što je ovaj film dobio fantastične ocene. Među njegovim najpoznatijim filmovima su "Ja sam ljubav" i "Rasprskavanje", oba s Tildom Svinton, njegovom omiljenom glumicom.

Profimedia
 

Najviše je uspeha postigao filmom "Skrivena ljubav" s Timotijem Šalameom i sada već krajnje nepoželjnim Armiejem Hammerom, koji je nominovan za četiri Oskara i potvrdio onaj za najbolji adaptirani scenario.

Kad su Oskari u pitanju, već se prognozira da je Zendeja veliki favorit za najbolju žensku ulogu u filmu "Challengers" , ona je uzgred i jedna od producentkinja filma, što joj može biti samo adut u glasanju za nominacije za Oskara.

(Jutarnji)

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike