Džabe ste krečili: Rusi oborili 6 ukrajinskih raketa ATACMS

30.04.2024

20:22

0

Ni projektili dugog dometa nisu se pokazali kao dobro rešenje

Džabe ste krečili: Rusi oborili 6 ukrajinskih raketa ATACMS
Copyright Profimedia

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila šest ukrajinskih operativno-taktičkih raketa američkog vojnog taktičkog raketnog sistema (ATACMS) dugog dometa, saopštilo je u utorak rusko Ministarstvo odbrane.

- PVO je tokom dana oborila deset ukrajinskih bespilotnih letelica, šest operativno-taktičkih projektila američke proizvodnje ATACMS i dve francuske vođene vazdušne bombe "hamer" - navodi se u rezimeu Ministarstva odbrane.

Ranije je portparol Pentagona rekao za Sputnjik da je američki predsednik Džo Bajden potajno uputio svoj tim za nacionalnu bezbednost da obezbedi ATACMS Ukrajini u okviru paketa bezbednosne pomoći objavljenog u martu, a da je ova municija stigla u aprilu.

Sjedinjene Američke Države su u to vreme držale u tajnosti isporuku ATACMS-a kako bi održale operativnu bezbednost Ukrajine, rekao je portparol.

Moskva je dosledno upozoravala na zapadne isporuke oružja Ukrajini, ističući da one samo produžavaju sukob i dovode do više ukrajinskih žrtava.

Tok vojne podrške Kijevu postaje sve nepopularniji među zapadnim građanima, ali političari nastavljaju da ih plaše da pristanu na to tvrdnjama da Rusija namerava da izvrši invaziju na zemlje članice NATO-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike