Zlatibor pun kao oko pred uskršnje praznike: Smeštaj gotovo nemoguće pronaći, dnevno će boraviti više od 60.000 turista!

28.04.2024

21:02

0

S obzirom na to da je tražnja jako velika, iz TO Zlatibor apeluju na sve zainteresovane da što pre rezervišu svoj smeštaj

Zlatibor pun kao oko pred uskršnje praznike: Smeštaj gotovo nemoguće pronaći, dnevno će boraviti više od 60.000 turista!
Copyright Profimedia

Hotelski kapaciteti na Zlatiboru su stoprocentno popunjeni i smeštaj se može naći još samo u privatnim apartmanima, izjavila je danas Nevena Majstorović iz Turističke organizacije (TO) Zlatibor.

S obzirom da je tražnja jako velika, iz TO Zlatibor apeluju na sve zainteresovane da što pre rezervišu svoj smeštaj jer će u narednim danima na Zlatiboru tražiti ležaj više.

Ona je Tanjugu rekla da se na Zlatiboru ovih dana očekuje popunjenost na nivou novogodišnjih praznika i da će biti više od 60.000 turista dnevno.

Foto: Profimedia
 

- Ovde se već oseća praznična atmosfera s obzirom da je kod nas gužva počela još u petak kada je na Zlatiboru otvoren treći po redu međunarodni fudbalski turnir "Zlatibor klub" koji je na Zlatibor doveo preko 3.000 mladih fudbalera iz više od 10 zemalja sveta. Jako je puno timova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i jako je veliki broj roditelja stigao za vikend na Zlatibor da bodri svoje mališane - rekla je Majstorović.

Dodala je da, s obzirom da se ove godine spajaju prvomajski i uskršnji praznici, da imamo šest neradnih dana i da je već počeo dečji raspust, očekuje zaista jako uspešan period za turističku privredu Zlatibora.

- Hoteli organizuju brojne aktivnosti i animacije i za svoje goste, ali i za druge goste koji nisu gosti hotela.Tako da mi ovde možemo očekivati popunjenost na nivou novogodišnjih praznika i očekujemo negde više od 60.000 turista dnevno. A kada se tom broju dodaju izletnici koji će iz okolnih gradova ovde boraviti tokom praznika, taj broj će biti i veći - smatra Majstorović.

Kako je navela, najveća turistička atrakcija na Zlatiboru "Gold Gondola" pripremila je zaista nezaboravan program za sve putnike.

- To više nije samo vožnja od centra Zlatibora do vrha Tornika. To je jedan pravi turistički doživljaj sa brojnim animacijama koje su organizovane na Ribničkom jezeru, na Međustanici kao i na vrhu Tornika. Zatim, tu su naše dobro poznate atrakcije Stopića pećina, muzej Staro selo Sirogojno, Vodopad Gostilje, tematski parkovi Dino Park, Avantura Park, El Paso City. Dakle, sve atrakcije su spremne za predstojeće praznike - poručila je Majstorović.

Ona ističe da je najveći broj gostiju iz inostranstva, iz zemalja regiona: Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija. Međutim, dodaje, sve je veći broj turista iz drugih delova Evrope pa i sveta.

Foto: Profimedia
 

- Naš kamp je ovog proleća otvorio svoja vrata svim posetiocima i već imamo dogovorene velike grupe kampera iz Slovenije, Holandije, Austrije i Nemačke. Otvaramo se i ka tržištu Bliskog Istoka, znači ka arapskim zemljama, tako da očekujemo u narednom periodu i porast broja turista sa tih tržišta - navela je Majstorović.

Kako je objasnila, Zlatibor je arapskim turistima izuzetno zanimljiv zbog specifične klime, zbog specifičnog podneblja, zbog brojnih usluga i sadržaja kojima Zlatibor raspolaže, zbog mogućnosti za organizaciju kongresa, sportskih dešavanja, velikih sportskih turnira.

- Tako da zaista širimo tržište ne samo na zemlje Evrope, već i na udaljenija tržišta, poput Bliskog Istoka zemalja, pa i celog sveta - poručila je Majstorović.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike