Kineski duhovni savetnik pomaže u oporavku od retrogradnog Merkura: Ovnovi da vežbaju, Strelci da izađu s prijateljima

24.04.2024

13:20

0

Autor: V. I.

Tri nedelje stresa su za vama, vreme je za lečenje, savetuje Letao Vang

Kineski duhovni savetnik pomaže u oporavku od retrogradnog Merkura: Ovnovi da vežbaju, Strelci da izađu s prijateljima
Copyright Freepik

Retrogradni Merkur je poznat po tome što izaziva stres i generalno okreće život naglavačke i sva je sreća da se okončava sutra, 25. aprila. Ovaj haotičan tronedeljni period se dešava tri do četiri puta godišnje, a kada se završi, često vam očajnički treba resetovanje.

Prema Letao Vangu , astrologu i duhovnom savetniku, retrogradni Merkur se dešava kada izgleda da se planeta kreće unazad na nebu. Pošto je Merkur povezan s komunikacijom , kaže se da retrogradna faza sve baca unazad, što dovodi do lošeg raspoloženja, svađa, tehničkih problema i kašnjenja u putovanju.

Zbog toga se vaš auto neće upaliti, svađate se sa svima redom i činiće vam se da ne možete ništa da stignete na poslu, a prema Vangu, svaki horoskopski znak doživljava ove izazove na jedinstven način.

Dok neki horoskopski znaci doživljavaju sve efekte Merkura, drugi bi mogli primetiti da su njihovi odnosi područje koje je najviše pogođeno. Zato svaki horoskopski znak ima svoj, jedinstveni postretrogradni ritual koji će im pomoći da se ponovo kalibrira i resetuje, kada Merkur krene direktno.

Bilo da je u pitanju spa noć, odlazak u park ili noćni izlazak s prijateljima, evo svih načina na koje svaki horoskopski znak može ponovo da pronađe ravnotežu nakon retrogradnog Merkura.

Pixabay
 

 

Ovan (21. mart - 19. april)

Retrogradni Merkur ima tendenciju da ima veliki uticaj na vas, posebno tokom sezone Ovna . To odmah ispunjava vaš život haosom i pogrešnom komunikacijom, a vi ne možete a da se ne osećate iznervirano sve vreme.

Zato biste, nakon tri nedelje frustracije, zaista imali koristi od dodatnog znojenja. "Usmerite svoju nagomilanu energiju u fizičke vežbe“, kaže Vang. "Rigorozna vežba može pomoći da se oslobodite stresa i razbistrite um".

Bik (20. april - 20. maj)

Mnogi Bikovi prolaze kroz retrogradni Merkur relativno nepovređeni. Kao pragmatičan zemaljski znak, lako vam je da se bavite uobičajenim poslom, čak i kada su svi ostali izbezumljeni. Vaša vladajuća planeta Venera takođe služi kao zaštitni tampon, kaže Vang, koji vam pomaže da održite mirno, sabrano raspoloženje.

Vi nikada ne biste rekli ne samolečenju. Za resetovanje, Vang predlaže da se malo razmazite. "Uključite se u aktivnosti koje donose udobnost, kao što su baštovanstvo, kuvanje luksuznog obroka ili spa dan kod kuće.“

Blizanci (21. maj - 20. jun)

Kao znak kojim vlada Merkur, Blizanci su uvek jedan od znakova na koje najviše utiče retrogradni Merkur. Za vas je to noćna mora od početka do kraja i često se suočavate sa svim mogućim problemima povezanim s ovim astrološkim događajem.

Izgubite telefon, propustite tramvaj, a ponekad čak i raskinete s partnerom nakon jednostavnog nesporazuma. Vreme je haotično, tako da zaslužujete mirnu aktivnost čim se prašina slegne.

„Pošto je komunikacija ključna za Blizance, a retrogradnost vas može jako pogoditi, provedite vreme u ponovnom povezivanju sa svojim bliskim krugom kroz smislene razgovore“, kaže on. "Dan bez tehnologije proveden u prirodi takođe može učiniti čuda za vašu mentalnu jasnoću".

Rak (21. jun - 22. jul)

Kao emocionalni vodeni znak, Rak je pod stresom pre retrogradnog Merkura, tokom i posle tog perioda. Spremate se za tehničke probleme i kašnjenja u putovanju i stalno gledate preko ramena u potrazi za znakovima nevolje. Ova faza godine vas zaista tera na ivicu živaca, zbog čega je neophodno vikend-opuštanje.

Idite u parno kupatilo, napravite masku za lice i zavalite se na ležaljku. Da biste ponovo uspostavili ravnotežu, možda biste želeli da očistite, organizujete ili uradite "uradi sam“ projekat kod kuće kako biste ponovo uspostavili osećaj sigurnosti, kaže Vang. "To bi moglo biti savršeno dugme za reset."

 
Profimedia
 

Lav (23. jul - 22. avgust)

Svaki put kada se retrogradni Merkur kreće okolo, Lavovi imaju tendenciju da budu teško pogođeni kašnjenjima u putovanjima, problemima u odnosima i nesporazumima sa prijateljima. Posle tri duge nedelje stresa, definitivno zaslužujete noć umetnosti i zanata.

"Emotivni Lavovi mogu naći utehu u kreativnim potragama“, kaže Vang. Bilo da se radi o slikanju, crtanju ili kolažiranju, on kaže da će biti ispravno da svoja iskustva usmerite u umetnost kao način da ih obradite i krenete napred.

Devica (23. avgust - 22. septembar)

Kao znak kojim vlada Merkur, a samim tim i jedan od najugroženijih znakova, svaki retrogradni znak stavlja Devicu pred izazov.

Da biste sebi dali čistu listu, prođite kroz svoj stan i očistite se. "Temeljno čišćenje i organizovanje može vam pomoći da se osećate pod kontrolom i smanjite stres, stvarajući prostor za novu energiju“, kaže Vang.

Digitalni detoks će takođe da vam pomogne. Prevucite prstić preko ekrana telefona i izbrišite nekorišćene aplikacije, drevne tekstualne poruke i duplirane fotografije - a zatim odahnite.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

"Za Vage je traženje ravnoteže suštinsko“, kaže Vang. „Post-retrogradno, uključite se u meditaciju ili vežbe joge zasnovane na partneru da biste obnovili harmoniju u vašim odnosima i sebi. Isprobajte neke planinske poze i nasmejte se koliko teško može biti stajati na jednoj nozi - ili se samo istegnuti.

Biće važno da radite tačno ono što želite, kad god je to moguće. Ako ne želite da izlazite noću, nemojte. Ako želite da uključite "Ne uznemiravaj" na svom telefonu, neka bude tako. Povratak u kontakt sa samim sobom i svojim potrebama će se osećati posebno dobro kada Merkur ostavi za sobom pustoš.

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)

Škorpije su veoma svesne kada se dešava retrogradnost Merkura, ali umesto da se osećate pod stresom, često se osećate prinuđenim da se oslonite na čudnu energiju i iskoristite je u svoju korist. Kao znak kojim vlada transformativni Pluton, volite da koristite ovo vreme za razmišljanje, kaže Vang.

Pošto to može da iscrpe samo po sebi, Vang preporučuje praksu obnavljanja u danima nakon što Merkur krene direktno, poput meditacije, dugog kupanja ili šetnje pored jezera. "Kao vodeni znak, Škorpija će pronaći obnovu u blizini vodenih površina“, kaže on. Ove stvari će se osećati kao preko potreban emocionalni detoks

Pixabay
 

 

Strelac (22. novembar - 21. decembar)

Ako je vaš život bio u previranju, dani nakon retrogradnog Merkura biće savršeno vreme da se prepustite životu i uradite nešto zabavno. "Kratko putovanje ili avantura na otvorenom mogu pomoći Strelcima da se oporave“, kaže Vang. "Promena pejzaža će učiniti čuda za vaš duh, te inspirisati vaše razmišljanje i nove ideje.”

Kao vatreni znak, uvek se osećate najbolje kada se družite i zabavljate, pa bi druga opcija bila da se nađete s prijateljima. Planirajte zabavan izlazak u kojem radite nešto uzbudljivo, kao što je pevanje karaoke melodije u prepunom baru.

Jarac (22. decembar - 19. januar)

Kao zemaljski znak kojim vlada Saturn, planeta odgovornosti, Jarčevi vole kada stvari idu po planu. Ali pošto to nikada nije slučaj tokom retrogradnog Merkura, ovaj period vas potpuno izluđuje.

Da biste resetovali, pokušajte da se fokusirate na planiranje i postavljanje ciljeva. "Retrogradnost je verovatno poremetila vaše planove, tako da će preispitivanje vaših ciljeva i kreiranje detaljnog akcionog plana pomoći da povratite osećaj za pravac“, kaže on.

Vodolija (20. januar - 18. februar)

Kao znak kojim vlada Uran, planeta tehnologije, vi apsolutno prezirete retrogradni Merkur. Muči vas kada stvari krenu po zlu, na primer kada vam ne prođe uplata pa vam isključe mobilni ili kada vam internet stalno opada, a takođe mrzite kako to tera sve da se ponašaju.

Da bi se resetovale posle svog haosa i konfuzije, Vang kaže da bi sve Vodolije trebalo da se isključe na jedan dan. Za još bolji efeka, kaže da bi moglo pomoći da izađete napolje i uradite nešto korisno. "Volontiranje ili provođenje vremena sa istomišljenicima može vam napuniti baterije — i vratiti vam veru u čovečanstvo."

Ribe (19. februar - 20. mart)

Ribe su još jedan od znakova Zodijaka na koje najviše utiče retrogradni Merkur. Kao osetljiv vodeni znak, shvatate veliku promenu u energiji - i smatrate da je to tako iscrpljujuće da se nosite s tim. Da biste vratili sve svoje misli u red, Vang preporučuje dan samoće.

Umesto da obavljate poslove ili viđate prijatelje, provedite subotu kod kuće s ugašenim svetlima. Možete da vodite dnevnik, meditirate ili gledate svoj omiljenu seriju  da se opustite, što bi trebalo da vam pomogne da razbistrite um i ponovo centrirate svoje emocije

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike