Jokić bi da se klonira! Da on igra, a ja da budem svež!

05.05.2024

09:33

0

Autor: A. S.

Opet je napravio šou na konferenciji

Jokić bi da se klonira! Da on igra, a ja da budem svež!
Nikola Jokić - Copyright printscreen/twitter/DNVR_Nuggets

Čekao se početak druge runde plej-ofa NBA lige, ali Denver Nagetsi ga nisu otvorili na željen način. Minesota je u Bol areni bila bolji rival i nakon 48 minuta trijumfovala sa 106:99.

Na Nagetsima je sada da se pripreme za narednu utakmicu koja će se za dva dana takođe igrati na njihovom terenu, a potom sledi selidba u dvoranu rivala.

Nikola Jokić je i na ovom meču bio najbolji igrač Denvera, a nakon utakmice je na konferenciji za medije izneo utiske.

- Mislim da je bila zanimljiva utakmica i da se igrala jako dobra košarka za navijače. Oba tima su imala svoje serije, oni su bili bolji na kraju. Šta nam je falilo? Mislim da su pogodili mnogo šuteva, pogotovo u drugom poluvremenu. Neki su bili otvoreni, neki i ne, ali to je deo košarke. Moramo da radimo na tome - rekao je Jokić posle meča. 

Usledilo je potom pitanje i jednog srpskog novinara, koga je zanimalo da li Nikola ovaj duel gleda kao "samo jedna od sedam utakmica" i da li tako gleda na poraz. 

- To da je ovo jedna od sedam utakmica govore ovi što izgube, a ovi što pobede ne govore to. Voleo bih da smo mi pobedili, a da su oni rekli da je ovo samo jedna od sedam utakmica. Videćemo, moramo da budemo bolji defanzivno. Mnogo su davali koševa u drugom poluvremenu, to je sve što mogu da kažem - objasnio je Nikola i potom se okrenuo utakmici, pa je komentarisao i partiju Rudija Gobera i Naza Rida:

Kako utiču porazi na Jokića

- Porazi me ne motivišu, ali možda da budem bolji u nekim stvarima. U stvari ne znam... Porazi me ne motivišu - kratko je rekao Nikola.

- Naravno da ćemo da živimo sa teškim šutevima Rudija Gobera i Naza Rida, ali je bilo lakih poena, bukvalno su bila polaganja. Možda kod mismečeva da pomažemo više, da pokušamo da budemo fizički jači, agresivniji, da neke igrače udvojimo.

Upravo su Gober, Rid i Karl Entoni bili igrači koji su čuvali Jokića i sigurno uspeli da mu otežaju nastup. Jedan novinar je upitao, šta može da uradi povodom toga, a Somborac je sve nasmejao odgovorom.

- Da imam duplikat, klon sebe i da onda mogu da budem svež, a da ovaj drugi igra. Ne znam prijatelju, Oni mogu da igraju sa visokom, sa niskom petorkom, oni sjajno skaču, agresivni su... Neke šuteve sam pogodio, ovo je teška utakmica, a oni su jako dobar defanzivni tim - završio je Jokić. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike