Španci obrađuju Milija! U toku izručenje glavnog egzekutora klana Velje Nevolje

19.04.2024

13:50

0

Autor: 24sedam

Procedura o izručenju Milinka Brašnjevića u toku pred španskim sudom

Španci obrađuju Milija! U toku izručenje glavnog egzekutora klana Velje Nevolje
Milinko Brašnjović - Copyright Printscreen/Instagram/milinkobrasnjovic

Na zahtev srpskog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Španiji je u toku postupak za izručenje Milinka Milija Brašnjevića (42), osumnjičenog za učešće u ubistvima pripadnika “škaljarskog klana” u Grčkoj.

Tužilaštvo je podnelo zahtev za izručenje Brašnjevića i postupak po tom zahtevu u toku u Španiji, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu. Brašnjević je uhapšen u Španiji krajem februara, a sumnja se da je učestvovao u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atinik, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine.

Njega je Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u postupku protiv klana Veljka Belivuka, označio kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 19 osoba, odnosno grupe čiji pripadnik je, kako se sumnja, bio i Brašnjević, a čije su vođe, kako se sumnja, Radoje Zvicer, Belivuk i Darko Šarić.

Lažnu smrt naplatili 200.000 evra

Na suđenju Veljku Belivuku i njegovom klanu svedoci-okrivljeni pričali su da je Brašnjović ubijen u osveti za dvostruko ubistvo na Krfu. Na kraju se ispostavilo da su njegovu smrt lažirali u Beogradu i da su od "škaljaraca" to naplatili 200.000 evra.

Glavni egzekutor klana Velje Nevolje lociran je u Španiji pre osam meseci. Policija je oko Brašnjovića mrežu plela od septembra 2023. da bi konačno bio uhapšen krajem februara pod sumnjom da je u Grčkoj ubio četvoricu visokopozicioniranih pripadnika "škaljarskog klana".

Policija je prve podatke o Brašnjoviću dobila neposredno posle hapšenje "kavčanina" Dušana Jovanovića, zvanog Giba, koje je izvedeno upravo u septembru u elitnoj kuli "Tower" u centru Sarajeva. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike