Novi detalji iz istrage samoubistva supružnika u Novom Sadu: Papir sa molitvom satani na stolu, a dečaci otrovani etanolom

18.04.2024

21:43

0

Supružnici Martina Petrović Suvajdžić (23) i dve godine stariji Lav Petrović Suvajdžić, koji su prvog dana marta skočili sa 17. sprata zgrade

Novi detalji iz istrage samoubistva supružnika u Novom Sadu: Papir sa molitvom satani na stolu, a dečaci otrovani etanolom
Martina Petrović Suvajdžić i soliter sa kog je sa mužem Lavom skočila u smrt - Copyright Tanjug/Facebook
24sedam/Katarina Mihajlović
 

Supružnici Martina Petrović Suvajdžić (23) i dve godine stariji Lav Petrović Suvajdžić, koji su prvog dana marta skočili sa 17. sprata zgrade u novosadskom naselju Liman 2, preminuli su zbog zadobijenih povreda, usled pada sa visine.


Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka uzetih od oboje u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, proizlazi da je kod oboje u organizmu pronađeno prisustvo alkohola, ali i lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metabolita.

Njih dvoje su se, podsetimo, te večeri oko 22 časa, odlučili na samoubistvo skokom sa solitera u Bulevaru cara Lazara 7. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine. Nakon što su supružnici identifikovani, 2. marta su u kući u Petrovaradinu gde su živeli, pronađena beživotna dečja tela. Prva sumnja, da su ih usmrtili, pala je na roditelje.



Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza, pokazali su da je u telima dvojice mališana bilo i etanola koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticidi, kako su u početku preneli pojedini mediji.

U kući pronađena molitva satani

U kući su pronađeni određeni egipatski simboli, a na stolu je, navodno, bio i papir sa molitvom satani, pa se utvrđuje da li je reč o okultizmu, odnosno da li su eventualno pripadali nekom religijskom kultu.

Istraga se vodi i u tom pravcu.

Prvi toksikološki rezultati su, pokazali da u telima dečaka postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li su usmrćeni slučajno ili namerno.


- Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - saznajemo od izvora upoznatog sa istragom, koja je još u toku, pišu Novosti.
Tanjug/Profimedia
 

Ono što se zasad sigurno zna jeste da deca nisu preminula nasilnom smrću i da u ovom zločinu nije učestvovalo treće lice, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio otac, odnosno majka.

Na telima dece u kući u Petrovaradinu, gde je par živeo, nije bilo vidljivih povreda, niti krvi, a na stolu je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađena flaša sa nekom supstancom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike