Njemu je najbolje u bolnici, a oni bi odatle da ga izvade: Otac žrtve iz "Ribnikara" o roditeljima ubice!

02.05.2024

20:50

0

Dečakovom ocu se u krivičnom postupku sudi zbog sumnje da je omogućio detetu pristup svom oružju i učio ga da njimerukuje, a majci se sudi jer je neovlašćeno držala municiju

Njemu je najbolje u bolnici, a oni bi odatle da ga izvade: Otac žrtve iz "Ribnikara" o roditeljima ubice!
Angelina Aćimović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Godinu dana je prošlo od masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i školskog čuvara.

Dečak je u vreme zločina imao 13 godina i samim tim krivično nije odgovoran, odnosno ne može da mu se sudi, ali tokom proteklih godinu dana pred Višim sudom u Beogradu pokrenuto je ukupno šest sudskih postupaka protiv dečakovih roditelja.

Naime, protiv oca i majke dečaka ubice iz "Ribnikara"u toku je jedan krivični postupak, kao i pet parničnih postupaka koje su pokrenule porodice ubijene i ranjene dece, kao i ranjena nastavnica istorije. Dečakovom ocu se u krivičnom postupku sudi zbog sumnje da je omogućio detetu pristup svom oružju i učio ga da njime rukuje, a majci se sudi jer je neovlašćeno držala municiju.

R.Z./ATAImages/Printscreen/Tanjug
 

Dečakov otac je izneo svoju odbranu pred sudom, govoreći da on nije kriv, kao i da potiče iz ugledne porodice. Odbrana dečakovih roditelja, koji ne prihvataju krivicu i koji pokušavaju da od sebe naprave žrtve, duboko povređuje ožalošćene porodice, a Anđelko Aćimović, otac jedne od ubijenih devojčica iz "Ribnikara", za Kurir kaže da je za njih čitava ova situacija izuzetno teška.

- Sve ovo je za nas, a i za ljude sa strane, emotivno i teško, imajući u vidu da njegovi roditelji, nesretni, nemaju nikakvu ljudskost ni da kažu: "Shvatili smo, krivi smo, nismo vaspitavali dete, nismo kontrolisali šta radi." To bi bar malo ublažilo sve ovo, međutim, kad imate jednu tragediju u kojoj znate da krivac ne može da odgovara i kad imate njegove roditelje koji to negiraju i govore kako niko nije kriv za to, onda je to drastično teže - rekao je tata Angeline Aćimović, učenice odeljenja VII/2 u OŠ "Vladislav Ribnikar" koju je u školskoj klupi, ni krivu ni dužnu, hicima iz pištolja ubio drug iz razreda tog 3. maja 2023. godine.

Aćimović kaže da kod roditelja osumnjičenog deteta postoji licemerje.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

- Na sve to postoji i licemerje, gde oni sad na suđenju izražavaju žal i saučešće, a vidimo po njihovom ponašanju da su njima bitni samo oni, kao otac i majka, da im je život upropašćen. Čak im ni to dete nije bitno. Koliko god je on monstrum i zločinac, potrebna mu je pomoć, a oni izgleda ne razumeju kakva je pomoć njemu potrebna, i oni bi radije da ga izvade iz bolnice, da ga ukradu i da učine sve da ne bude tamo, a njemu je tamo najbolje, jer mora da se vidi šta je u pitanju. Sad nije problem da li on odgovara ili ne, takav monstruozan čin bez motiva i razloga je nešto što je potrebno saznati. Mi imamo neka saznanja šta je bilo posredi, ali to moraju stručnjaci da ustanove. Dok to ne saznamo, mi nećemo moći to u budućnosti da sprečimo, ako pustimo da ovo prođe samo tako, onda je to jedna velika greška - kaže Aćimović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike