Osumnjičeni za ubistvo Vanje biće izručen Severnoj Makedoniji: Turska odobrila ekstradiciju Ljupča Palevskog

30.04.2024

18:29

0

Potvrda da je ekstradicija odobrena je dostavljena danas

Osumnjičeni za ubistvo Vanje biće izručen Severnoj Makedoniji: Turska odobrila ekstradiciju Ljupča Palevskog
Copyright Profimedia/Facebook

Turske vlasti odobrile su ekstradiciju Ljupča Palevskog-Palča, koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog.

Potvrda da je ekstradicija odobrena je dostavljena danas.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog, uhapšen je 5. decembra u gradu Balikesir u Turskoj po međunarodnoj poternici, a 11. decembra mu je određen ekstradicioni pritvor.

Javno tužilaštvo Severne Makedonije je saopštilo da je za „lice osumnjičeno za dva krivična dela otmice, kao i dva ubistva na svirep način“ po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje „već određena mera pritvora… odmah po njegovoj ekstradiciji“.

Makedonska policija
 

 

Turske sudske vlast su Palevskog 29. decembra stavile privremeni zatvor u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi „Balikesir“ radi ekstradicije Severnoj Makedoniji, „u skladu sa članom 16. Evropske konvencije o ekstradiciji zločinaca“.

Za saučesništvo u dvostrukoj otmicu i ubistvu na svirep način su osumnjičeni Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su u pritvoru u Skoplju, dok je Vanjin otac, Aleksandar Gorčevski, osumnjičen da je pomagao u otmici njegove kćerke.

Tela maloletne Skopljanka Vanje i frizera Panča iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 27, odnosno, 24. novembra, nađena su 3. decembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike