"Izuzetan rezultat na koji možemo biti ponosni": Er Srbija prevezla milionitog putnika u 2024. godini!

25.04.2024

10:43

0

Er Srbija će tokom letnje sezone u redovnom i čarter saobraćaju leteti do više od 90 destinacija širom Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike

"Izuzetan rezultat na koji možemo biti ponosni": Er Srbija prevezla milionitog putnika u 2024. godini!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je danas prevezla milionitog putnika u 2024. godini i da je taj rezultat zabeležila dve sedmice ranije u odnosu na prošlu godinu, kada je milion prevezenih putnika zabeleženo 8. maja.

- Prethodna godina bila je veoma uspešna za nas, a do sada ostvareni rezultati pokazuju da je i 2024. godina krenula dobro. Milion prevezenih putnika za nešto manje od četiri meseca predstavlja izuzetan rezultat na koji možemo biti ponosni - izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Marek je rekao da kompanija nastavlja s posvećenim radom na unapređenju usluga.

- Milion puta hvala svim putnicima koji su nam ukazali poverenje. Njihovo zadovoljstvo je naš najvažniji prioritet i u skladu sa tim nastavićemo sa posvećenim radom na unapređenju usluga - izjavio je generalni direktor Er Srbije.

Er Srbija će tokom letnje sezone u redovnom i čarter saobraćaju leteti do više od 90 destinacija širom Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike. Pored matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, srpska nacionalna avio-kompanija leti i sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" i međunarodnog aerodroma "Morava" kod Kraljeva.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u 2023. godini, u redovnom i čarter saobraćaju, prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji dugoj skoro 97 godina. Sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji - beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, Er Srbija je realizovala više od 45.000 letova, odnosno 44 odsto više u poređenju sa 2022. godinom, podseća avio-kompanija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike