Snajper uhapšen u Madridu: Vođa navijača FK Vojvodina bio u bekstvu godinu dana!

25.04.2024

11:04

0

Vest o Milutinovićevom bekstvu saznala se na suđenju za nasilničko ponašanje na turniru u malom fudbalu 2018. godine

Snajper uhapšen u Madridu: Vođa navijača FK Vojvodina bio u bekstvu godinu dana!
Slobodan Milutinović Snajper - Copyright Printscreen/Facebook

Novosađanin Slobodan Milutinović Snajper (40), bivši vođa navijača FK Vojvodina, uhapšen je jutros u Madridu posle godinu dana bekstva. Novosađanin je nosio nanogicu kada je otišao u šetnju 5. maja 2023. nakon čega je za njim raspisana međunarodna poternica.

Milutinović je bio u kućnom pritvoru od početka aprila nakon što je novosadski Viši sud presudio da treba da odsluži dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanja slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Odlučeno je da ga prebace iz zatvorskog u kućni pritvor sa nanogvicom, jer Milutinović "ima decu od pet i sedam godina koja su patila za njim".

Printscreen/ATV
Hapšenje Slobodana Milutinovića Snajpera u Srbiji

Vest o Milutinovićevom bekstvu saznala se na suđenju za nasilničko ponašanje na turniru u malom fudbalu 2018. godine, gde je optužen zajedno sa bratom N. M. (35), N. T. (24) i K. R. (27). Početak suđenja odložen je za 23. jun i 7. septembar prošle godine, jer se Milutinović nije pojavio, a njegov branilac i brat nisu znali gde je. Sudija Ivana Josifović istakla je da će se suđenje nastaviti bez obzira na prisutnost okrivljenih.

Inače, Apelacioni sud u Novom Sadu nedavno je doneo odluku da ukine deo presude kojom je Slobodan Milutinović Snajper bio osuđen na jedinstvenu kaznu od dve i po godine zatvora za tri krivična dela: prinudu, protivpravno lišenje slobode i zlostavljanje i mučenje sugrađanke U.J. (25), sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Ukinuta je presuda za prinudu, te će se za to delo ponovo suditi Milutinoviću. Za druga dva krivična dela, presuda je potvrđena, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora.

Slučaj je vraćen prvostepenom sudu, i Snajperu će se suditi ponovo, ali u odsustvu, s obzirom na to da se od maja prošle godine nalazi u bekstvu. Iako se prvobitno Milutinović teretio za otmicu, tokom dokaznog postupka, prvostepeni sud je cenio iskaze oštećene i prihvatio ih, te je na osnovu toga, kao i drugih dokaza, to krivično delo prekvalifikovao u prinudu, smatrajući da nije počinio otmicu.

Milutinevićev advokat, Goran Karadarević, koji je branio osumnjičenog kaže da nema saznanja o hapšenju njegovog klijenta u Madridu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike