Auto vam je stao nasred puta, nemate kablove, a ni snage za gurku: Trik s užetom koji treba da zna svaki vozač (VIDEO)

19.04.2024

15:54

0

Autor: V. I.

Auto vam je stao nasred puta, nemate kablove, a ni snage za gurku: Trik s užetom koji treba da zna svaki vozač (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ukoliko ste dugo vozač, sigurno vam se tokom "vozačke karijere" barem jednom dogodila neugodna situacija da vam automobil iznenada prestane s radom. U većini slučajeva, problem leži u akumulatoru, što zahteva brzo pronalaženje pomoći u obliku kablova ili pak pokretanje vozila guranjem.

Međutim, na internetu postoji interesantan savet koji omogućava da ponovno pokrenete automobil bez pomoći kablova ili potrebe za guranjem. Za ovu metodu neophodan je samo komad snažnog konopca.

Pexels
 

 

Mladić po imenu Deni, koji je objasnio i demonstrirao metod na video-snimku, istakao je kako vam može biti dovoljan samo jak konopac ukoliko se nađete u situaciji da vam automobil stane a u blizini nema nikoga ko bi pomogao.

On je objasnio da ovaj trik neće raditi s bilo kojim automobilom, kao i da on nije stručnjak za automobile, ali je trik naučio od svog oca koji je često na sličan način pokretao svoje vozilo. Trik je najdelotvorniji kod automobila s plinskim motorom i manjim vozilima s ručnim menjačem.

U videu Deni je najpre podigao dizalicom desni gornji točak, stavio mjenjač u treću brzinu, a zatim konopac obmotao oko točka. Povlačenjem kraja konopca snažno je zavrteo točak, što je rezultiralo pokretanjem motora. Kao što je prikazano na videu, metod se pokazao kao uspešan.

 

 

Ipak, mnogi iskusniji vozači su upozorili na potencijalnu opasnost od ovog pristupa problenu, naročito ako se automobil nalazi na dizalici, jer može doći do iznenadnog trzanja vozila prilikom pokretanja. Uprkos tome, mladić je nastavo d atvrdi da je metod siguran, a na svakom vozaču je da proceni rizik i odluči hoće li pokušati da pokrene svoj automobil na ovaj način ili će se ipak odlučiti za tradicionalnije metode pokretanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike