Orlić oštro o NATO opoziciji: O bivšem režimu sve govori kada se raduju rezoluciji o Srebrenici

25.04.2024

13:09

0

Autor: 24sedam

Jedan od promotera rezolucije juče je bio i Pavle Grbović, lider koalicije "Biram borbu"

Orlić oštro o NATO opoziciji: O bivšem režimu sve govori kada se raduju rezoluciji o Srebrenici
Vladimir Orlić - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Potpredsednik glavnog odbora SNS Vladimir Orlić oglasio se na društvenoj mreži X povodom NATO opozicije koja se zalaže za usvajanje rezolucije o Srebrenici. 

- Kad se raduju rezoluciji o Srebrenici, "Kosovu" u SE ili godišnjici majskih tragedija zato što je sve to "vrlo teško za Vučića", to baš sve govori o bivšem režimu, kao i o njihovoj ponudi za Beograd. Zašto? Pa, da je bilo po njihovom: ove sramne reči bi bile stav gradonačelnika - napisao je on. 

 

 

Jedan od promotera rezolucije juče je bio i Pavle Grbović, lider koalicije "Biram borbu", koji je juče na konferenciji za medije ponovio da je za njega Srebrenica - genocid.

- Imamo nešto što je pravna činjenica i što je utvrđeno različitim presudama, i Međunarodnog suda pravde i presudama određenim pojedincima koji su za to osuđeni i imamo nešto što je politička činjenica - kazao je Grbović, i dodao:

- Malo mi je neprecizno kada neko pita da li se u Srebrenici desio genocid, kao da je bila u pitanju poplava ili neka vremenska nepogoda, pa se ona dešava. Ne, takvi zločini se izvršavaju i neko je za to odgovoran, neki ljudi su odgovarali, to je utvrđeno kao pravna i kao politička činjenica.

NATO opozicija se mesecima nasiljem borila protiv nasilja, kriveći državni vrh za dve velike tragedije koje su se desile u maju prošle godine, te su mesecima maltretirali Beograđane i koristili te skupove zarad ličnih političkih poena.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike